Консервований щавель: рецепт для зими
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8 кг щавлю
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Банки для консервації на зиму простерилізувати разом із кришками будь-яким способом. Щавель промити і нарізати середніми шматочками. Воду окремо довести до закипання і зняти з вогню. Скласти щавель у каструлю, поставити її на вогонь і влити окріп.
- Помішуючи, довести щавлеву масу до закипання і трохи зменшити вогонь. Проварити щавель для консервації протягом 5-10 хвилин, поки він не перестане пінитися. Зняти каструлю з вогню і розкласти масу по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном.
- Укутати банки зі щавлем ковдрою і залишити на 4 години до повного охолодження. Зберігається консервований щавель у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів приблизно 1 рік.
Щавель має багато корисних властивостей. Він містить вітаміни С, А і групи В, а також мінерали, такі як залізо, кальцій і фосфор. Консервація дає змогу зберегти його корисні властивості протягом тривалого часу, надаючи можливість насолодитися свіжими супами навіть узимку. Варіюйте рецепт, додавайте інші трави та спеції, щоб створити унікальний смак для вашого зимового меню.