Чорничне варення в мультиварці

Чорничне варення в мультиварці
4.7
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,1-1,2 кг чорниці
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Чорниці перебрати, очистити від листя і гілочок, промити і обсушити. Скласти чисті ягоди в мультиварку і засипати їх цукром, перемішати і залишити на півгодини. Потім встановити режим Тушкування і закрити кришку.
  2. Готувати варення з чорниці в мультиварці близько 1,5-2 годин до бажаної консистенції. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму.
  3. Коли консистенція варення буде оптимальною, увімкнути режим Варіння на парі та готувати варення ще хвилину. Одразу після цього розлити чорничне варення з мультиварки по банках і закатати їх кришками.
  4. Перевернути банки з варенням догори дном і накрити їх ковдрою. Залишити варення з чорниці в такому положенні до повного охолодження і прибрати на зберігання до інших заготовок на зиму.

Чорниця - це не тільки смачна ягода, а й джерело антиоксидантів і корисних речовин. Регулярне споживання чорниці сприяє підвищенню імунітету і поліпшенню зору. Тож не забувайте додавати цю соковиту ягоду до вашого раціону!