Чорничне варення в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1,1-1,2 кг чорниці
- 1 кг цукру
Рецепт приготування страви:
- Чорниці перебрати, очистити від листя і гілочок, промити і обсушити. Скласти чисті ягоди в мультиварку і засипати їх цукром, перемішати і залишити на півгодини. Потім встановити режим Тушкування і закрити кришку.
- Готувати варення з чорниці в мультиварці близько 1,5-2 годин до бажаної консистенції. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму.
- Коли консистенція варення буде оптимальною, увімкнути режим Варіння на парі та готувати варення ще хвилину. Одразу після цього розлити чорничне варення з мультиварки по банках і закатати їх кришками.
- Перевернути банки з варенням догори дном і накрити їх ковдрою. Залишити варення з чорниці в такому положенні до повного охолодження і прибрати на зберігання до інших заготовок на зиму.
Чорниця - це не тільки смачна ягода, а й джерело антиоксидантів і корисних речовин. Регулярне споживання чорниці сприяє підвищенню імунітету і поліпшенню зору. Тож не забувайте додавати цю соковиту ягоду до вашого раціону!