Компот із ранеток
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 1 кг яблук ранеток
- 0,5 кг цукру
- жменя черноплідної горобини - за бажанням
- 1/4 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування:
- Ранетки та горобину промийте та дайте воді повністю стекти. Банки ретельно вимийте та простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин у окремій каструлі.
- Заповніть сухі стерильні банки на половину об'єму чистими фруктами та залийте під верх кип'ятком. Прикрийте банки кришками та залиште на 10 хвилин. Злийте отриманий відвар в каструлю, додайте цукор та доведіть на вогню до кипіння.
- Варіть сироп 5 хвилин після закипання на невеликому вогні, в кінці додайте лимонну кислоту, розмішайте та зніміть з вогню. Відразу ж залийте вміст банок киплячим сиропом, закрийте кришками та переверніть догори дном.
- Заверніть банки в теплий рушник або ковдру та залиште до повного охолодження (6-10 годин). Зберігайте компот не більше 2 років з моменту приготування, в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
Цей рецепт є ідеальним варіантом для тих, хто хоче насолодитися смаком осінніх фруктів і зарядитися вітамінами. Компот з ранеток і горобини виглядає дуже апетитно та ароматно, і досить простий у приготуванні.
Яблука ранетки мають приємний солодкуватий смак і тверду шкірку, що додає компоту насиченості. Горобина ж, як відомо, містить багато вітаміну С і допомагає підвищити імунітет.
Цей компот можна подавати як гарячим, так і охолодженим. В літні дні його можна додати до келихів з льодом, а взимку - насолоджуватися гарячим напоєм, який додасть енергії і зігріє в холодну пору року.
Приготуйте цей яблучний компот з ранеток з горобиною та насолоджуйтеся його свіжим смаком в будь-який час року!