Конфітюр зі слив з ромом
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг слив
- 2 апельсини
- 300 г цукру
- 300 г меду
- 100 г ізюму
- 100 мл рому (можна замінити на віскі, коньяк або бренді)
- 100 мл чистої води
- 2 середні лимони
Рецепт приготування:
- Промийте ізюм у теплій воді, зложіть у миску та залийте дуже гарячою водою. Через хвилину злийте воду та просушіть ізюм на рушнику. Залийте його ромом (чи віскі або бренді), накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч або на добу.
- Вимийте апельсини та лимони у теплій воді та обсушіть паперовою серветкою або рушником. Зніміть з апельсинів та лимонів тонкий шар цедри (наприклад, овочечисткою), з м’якоті вижміть сік та процідіть його через сито.
- Вимийте сливи, видаліть кісточки та поріжте на невеликі шматочки. З’єднайте у каструлі лимонний та апельсиновий сік, цедру, цукор та воду, поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть отриманий сироп до кипіння.
- Після закипання додайте до нього мед, знову доведіть до кипіння та зніміть пінку, додайте сливи, ізюм з ромом, перемішайте. Готуйте конфітюр зі слив та ромом близько 50 хвилин при слабкому кипінні, майже неперервно помішуючи ложкою.
- Протягом цього часу стерилізуйте банки та підготуйте кришки для консервації. Розкладіть киплячий конфітюр по банках, одразу ж закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Укутайте банки з варенням теплою ковдрою та залиште на 8-10 годин.
- Знявши ковдру, переверніть банки кришками догори та відправте на зберігання в темне та прохолодне приміщення.
Цей конфітюр з слив, ізюму та рому є чудовим способом зберегти літні аромати на зиму. Він має дуже насичений та незвичайний смак завдяки поєднанню рому, меду та цитрусових. Цей десерт може бути ідеальним доповненням до чаю, а також додатковим джерелом вітамінів та антиоксидантів у зимовий період. Спробуйте приготувати його та порадуйте себе та своїх близьких цим неймовірним десертом.