Конфітюр зі слив з ромом

Конфітюр зі слив з ромом
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг слив
  • 2 апельсини
  • 300 г цукру
  • 300 г меду
  • 100 г ізюму
  • 100 мл рому (можна замінити на віскі, коньяк або бренді)
  • 100 мл чистої води
  • 2 середні лимони

Рецепт приготування:

  1. Промийте ізюм у теплій воді, зложіть у миску та залийте дуже гарячою водою. Через хвилину злийте воду та просушіть ізюм на рушнику. Залийте його ромом (чи віскі або бренді), накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч або на добу.
  2. Вимийте апельсини та лимони у теплій воді та обсушіть паперовою серветкою або рушником. Зніміть з апельсинів та лимонів тонкий шар цедри (наприклад, овочечисткою), з м’якоті вижміть сік та процідіть його через сито.
  3. Вимийте сливи, видаліть кісточки та поріжте на невеликі шматочки. З’єднайте у каструлі лимонний та апельсиновий сік, цедру, цукор та воду, поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть отриманий сироп до кипіння.
  4. Після закипання додайте до нього мед, знову доведіть до кипіння та зніміть пінку, додайте сливи, ізюм з ромом, перемішайте. Готуйте конфітюр зі слив та ромом близько 50 хвилин при слабкому кипінні, майже неперервно помішуючи ложкою.
  5. Протягом цього часу стерилізуйте банки та підготуйте кришки для консервації. Розкладіть киплячий конфітюр по банках, одразу ж закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Укутайте банки з варенням теплою ковдрою та залиште на 8-10 годин.
  6. Знявши ковдру, переверніть банки кришками догори та відправте на зберігання в темне та прохолодне приміщення.

Цей конфітюр з слив, ізюму та рому є чудовим способом зберегти літні аромати на зиму. Він має дуже насичений та незвичайний смак завдяки поєднанню рому, меду та цитрусових. Цей десерт може бути ідеальним доповненням до чаю, а також додатковим джерелом вітамінів та антиоксидантів у зимовий період. Спробуйте приготувати його та порадуйте себе та своїх близьких цим неймовірним десертом.