Домашній кавовий лікер

Домашній кавовий лікер
3.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 330 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр цукру
  • 0,5-0,6 л водки
  • 250 мл молока
  • 120 мл чистої води
  • 100 гр меленої кави
  • 1/4 чайної ложки ванільного цукру

Інструкції:

  1. Змішайте мелену каву з ванільним цукром в чистій скляній банці та добре розмішайте.
  2. Залийте кавову суміш водкою, щільно закрийте кришкою та помістіть у тепле місце (25-30°С). Інфузію кавового лікеру необхідно робити протягом тижня, при цьому 2-3 рази на день змішуйте вміст банки.
  3. Після тижня додайте до банки молоко, воду та цукор, ретельно перемішайте і знову закрийте кришкою. Помістіть у холодильник, де кавовий лікер інфузується ще 10-12 днів. Щодня потрібно 1-2 рази струсити банку, щоб вміст рівномірно змішувався.
  4. Вийміть банку з холодильника, зніміть кришку та процідіть лікер через 4 шари марлі.
  5. Розлийте готовий лікер по пляшках, щільно закрийте кришками та помістіть у холодильник. Домашній кавовий лікер можна зберігати не більше 3-4 місяців. Напій можна подавати настіл через добу після приготування.

Цей рецепт - чудовий спосіб зробити домашній лікер, який не поступається своїм комерційним аналогам. Кавовий лікер може бути самостійним напоєм або використовуватись як складник для коктейлів.