Домашній кавовий лікер
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр цукру
- 0,5-0,6 л водки
- 250 мл молока
- 120 мл чистої води
- 100 гр меленої кави
- 1/4 чайної ложки ванільного цукру
Інструкції:
- Змішайте мелену каву з ванільним цукром в чистій скляній банці та добре розмішайте.
- Залийте кавову суміш водкою, щільно закрийте кришкою та помістіть у тепле місце (25-30°С). Інфузію кавового лікеру необхідно робити протягом тижня, при цьому 2-3 рази на день змішуйте вміст банки.
- Після тижня додайте до банки молоко, воду та цукор, ретельно перемішайте і знову закрийте кришкою. Помістіть у холодильник, де кавовий лікер інфузується ще 10-12 днів. Щодня потрібно 1-2 рази струсити банку, щоб вміст рівномірно змішувався.
- Вийміть банку з холодильника, зніміть кришку та процідіть лікер через 4 шари марлі.
- Розлийте готовий лікер по пляшках, щільно закрийте кришками та помістіть у холодильник. Домашній кавовий лікер можна зберігати не більше 3-4 місяців. Напій можна подавати настіл через добу після приготування.
Цей рецепт - чудовий спосіб зробити домашній лікер, який не поступається своїм комерційним аналогам. Кавовий лікер може бути самостійним напоєм або використовуватись як складник для коктейлів.