Рецепт безалкогольного глінтвейну

Рецепт безалкогольного глінтвейну
4.5
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л виноградного соку (можна використовувати сік як із білого, так і з темного винограду)
  • 100 мл чистої води
  • 100 гр яблука
  • 50 гр родзинок 
  • 2 ст. тертої лимонної цедри
  • 2 ст. тертої апельсинової цедри
  • 2 ч. л. чорного чаю
  • 2 палички кориці (можна замінити меленою корицею - до смаку)
  • 2 горошини запашного перцю
  • 3 бутончики гвоздики
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • щіпка меленого імбиру
  • мелений кардамон - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Чай всипати в склянку і залити 120 мл окропу, розмішати і залишити настоюватись протягом 5 хвилин. Потім процідити чай через сито, з'єднати рідину в одній каструлі із соком і розмішати.
  2. Нарізати яблуко разом із шкіркою (попередньо вимити його та очистити від серцевини) тонкими часточками, натерти цедру лимона та апельсина на дрібній тертці. Родзинки всипати в ситечко і промити під струменем теплої води.
  3. Поставити каструлю на вогонь та нагріти сік до гарячого стану. Додати в гарячий глінтвейн терту цедру, яблуко, родзинки, всі спеції та прянощі, розмішати. Нагрівати безалкогольний глінтвейн ще півхвилини на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
  4. Зняти каструлю з вогню та процідити напій через сито, розлити по склянках та прикрасити на свій смак. Подавати безалкогольний глінтвейн гарячим до столу.

Приготуйте цей безалкогольний глінтвейн для родинних заходів або вечірок з друзями та насолоджуйтесь теплим і ароматним напоєм, який не тільки зігріє вас в холодну пору року, але й забезпечить користь для вашого організму завдяки використанню природних інгредієнтів. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися зимовими напоями без додавання алкоголю. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь гармонією прянощів та фруктових відтінків.