Рецепт: зимовий компот із заморожених ягід
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л чистої води
- 0,5 кг будь-яких ягід (заморожених)
- 200 гр цукру
- 1 паличка кориці (або пів-ч.л. кориці) – за бажанням
- щіпка ваніліну - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- У каструлі з'єднати цукор з водою та поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння та всипати заморожені ягоди з корицею та ваніліном.
- Після повторного закипання зменшити вогонь так, щоб компот ледь кипів і проварити його протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на півгодини.
- Зняти кришку, процідити компот із заморожених ягід через сито та розлити по пляшках відповідного розміру. Подавати компот після охолодження. Смачного!
Цей простий рецепт компоту із заморожених ягід відмінно підходить для гарячого напою в холодну пору року. Ви можете змінювати склад і кількість інгредієнтів на свій смак, додавати багато різних спецій, щоб створити свій власний унікальний смак. Також, це простий і бюджетний спосіб зберегти улюблені ягоди на зиму.