Рецепт гарячого шоколаду зі звичайного какао-порошку

Рецепт гарячого шоколаду зі звичайного какао-порошку
3.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 мл молока
  • 150 мл вершків 10%
  • 100 гр цукру (або до смаку)
  • 80 мл чистої води
  • 50 гр какао-порошку
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі змішати какао-порошок із сіллю, цукром та ванільним цукром. Залити суху суміш теплою або гарячою водою та поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння та проварити на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
  2. Безперервно помішуючи какао, влити тонкою цівкою тепле молоко і вимішувати до однорідності. Як тільки суміш почне кипіти, влити вершки та зняти з вогню. Розлити гарячий шоколад по чашках, прикрасити корицею, мороженим або збитими вершками та подавати до столу. Смачного!

Цікаво знати, що гарячий шоколад походить від давньомайянського напою, який готували з розтопленого шоколаду, води та перцю. Сьогодні він став популярним напоєм в усьому світі та часто додаються різноманітні інгредієнти для додання смаку, такі як ваніль, кориця.