Рецепт гарячого шоколаду зі звичайного какао-порошку
Кухня
Інгредієнти:
- 800 мл молока
- 150 мл вершків 10%
- 100 гр цукру (або до смаку)
- 80 мл чистої води
- 50 гр какао-порошку
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- У каструлі змішати какао-порошок із сіллю, цукром та ванільним цукром. Залити суху суміш теплою або гарячою водою та поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння та проварити на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
- Безперервно помішуючи какао, влити тонкою цівкою тепле молоко і вимішувати до однорідності. Як тільки суміш почне кипіти, влити вершки та зняти з вогню. Розлити гарячий шоколад по чашках, прикрасити корицею, мороженим або збитими вершками та подавати до столу. Смачного!
Цікаво знати, що гарячий шоколад походить від давньомайянського напою, який готували з розтопленого шоколаду, води та перцю. Сьогодні він став популярним напоєм в усьому світі та часто додаються різноманітні інгредієнти для додання смаку, такі як ваніль, кориця.