Компот із винограду з яблуками

Компот із винограду з яблуками
3.4
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Щоб насолоджуватися свіжим і смачним напоєм, збагаченим вітамінами, потрібно всього лиш зробити декілька простих кроків.

Інгредієнти:

  • 5 л чистої води;
  • 1 кг яблук;
  • 0,6 кг винограду;
  • 150-200 гр цукру (за смаком).

Рецепт приготування:

  1. Яблука треба вимити та видалити серцевину. Потім нарізати їх на не дуже великі шматочки, залишивши шкірку. Виноград також вимити і відокремити ягоди від гілочок (це робити не обов'язково, але тоді потрібно буде промити виноград набагато ретельніше).
  2. У каструлю налити воду та додати цукор. Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити його протягом 30 секунд. Додати раніше підготовлені фрукти та довести до кипіння.
  3. Після закипання варити компот під кришкою на невеликому вогні 3-4 хвилини. Якщо ви хочете консервувати його на зиму, то на цьому етапі підготуйте банки і бляшані кришки: банки простерилізуйте будь-яким способом, а кришки проваріть протягом 10 хвилин у киплячій воді.
  4. Зняти каструлю з вогню, повністю закрити кришкою.
  5. Оставити компот до повного охолодження, потім процідити його через сито і розлити по пляшках потрібного розміру. Найкраще подавати виноградно-яблучний компот охолодженим.
  6. Щоб зберегти компот на зиму, необхідно одразу після варки розкласти фрукти по банках. Компот у каструлі повторно довести до кипіння, залити ним фрукти до самого верху банок, закатати банки кришками, перевернути догори дном та огорнути ковдрою.
  7. Після повного охолодження банок можна прибрати ковдру та зберігати компот з винограду та яблук у прохолодному та темному приміщенні.

Цей напій має відмінні властивості для здоров'я, оскільки виноград та яблука містять багато вітамінів, таких як В6, С, К, Е, а також важливі мінерали, наприклад, калій і магній. Крім того, виноград містить антиоксиданти, які борються зі шкідливими вільними радикалами в організмі. Тож, варто регулярно вживати цей виноградно-яблучний компот, щоб поповнювати запаси корисних речовин у своєму організмі.