Компот із винограду з яблуками
Кухня
Щоб насолоджуватися свіжим і смачним напоєм, збагаченим вітамінами, потрібно всього лиш зробити декілька простих кроків.
Інгредієнти:
- 5 л чистої води;
- 1 кг яблук;
- 0,6 кг винограду;
- 150-200 гр цукру (за смаком).
Рецепт приготування:
- Яблука треба вимити та видалити серцевину. Потім нарізати їх на не дуже великі шматочки, залишивши шкірку. Виноград також вимити і відокремити ягоди від гілочок (це робити не обов'язково, але тоді потрібно буде промити виноград набагато ретельніше).
- У каструлю налити воду та додати цукор. Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити його протягом 30 секунд. Додати раніше підготовлені фрукти та довести до кипіння.
- Після закипання варити компот під кришкою на невеликому вогні 3-4 хвилини. Якщо ви хочете консервувати його на зиму, то на цьому етапі підготуйте банки і бляшані кришки: банки простерилізуйте будь-яким способом, а кришки проваріть протягом 10 хвилин у киплячій воді.
- Зняти каструлю з вогню, повністю закрити кришкою.
- Оставити компот до повного охолодження, потім процідити його через сито і розлити по пляшках потрібного розміру. Найкраще подавати виноградно-яблучний компот охолодженим.
- Щоб зберегти компот на зиму, необхідно одразу після варки розкласти фрукти по банках. Компот у каструлі повторно довести до кипіння, залити ним фрукти до самого верху банок, закатати банки кришками, перевернути догори дном та огорнути ковдрою.
- Після повного охолодження банок можна прибрати ковдру та зберігати компот з винограду та яблук у прохолодному та темному приміщенні.
Цей напій має відмінні властивості для здоров'я, оскільки виноград та яблука містять багато вітамінів, таких як В6, С, К, Е, а також важливі мінерали, наприклад, калій і магній. Крім того, виноград містить антиоксиданти, які борються зі шкідливими вільними радикалами в організмі. Тож, варто регулярно вживати цей виноградно-яблучний компот, щоб поповнювати запаси корисних речовин у своєму організмі.