Джем із фізалісу

Джем із фізалісу
4.4
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг фізалісу
  • 1 кг цукру
  • 250 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Очистіть ягоди фізалісу від "коробочок", промийте та дайте стекти воді.
  2. Викладіть ягоди в каструлю з киплячою водою та доведіть до кипіння. Варіть ягоди до м'якості протягом 15-20 хвилин, помішуючи.
  3. Потім можна подрібнити вміст каструлі пестиком, блендером або картоплем'ялкою. Додайте до ягідного пюре цукор, поверніть на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Готуйте джем з фізалісу до необхідної консистенції (це займе від 20 до 30 хвилин).
  4. Поки джем вариться, підготуйте банки і проваріть протягом 10 хвилин бляшані кришки для консервації.
  5. Розлийте киплячий джем по сухим стерильним банкам, закатайте кришками і переверніть догори дном. Огорніть банки ковдрою та залиште до повного охолодження.
  6. Зберігайте джем з фізалісу в прохолодному та темному приміщенні разом з іншими заготівлями на зиму (до 1-1,5 років).

Фізаліс - це дуже корисна ягода, що містить вітаміни С, А, В6, залізо та кальцій, а також антиоксиданти, які допомагають боротись зі стресом та запобігають захворюванням. Джем з фізалісу стане відмінним додатком до блинів, оладок та іншої випічки. А додаток до його приготування - це чиста вода, яка підвищує корисні властивості цієї заготівлі. Бережіть своє здоров'я та насолоджуйтесь витонченим смаком джему з фізалісу!