Джем із фізалісу
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг фізалісу
- 1 кг цукру
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування:
- Очистіть ягоди фізалісу від "коробочок", промийте та дайте стекти воді.
- Викладіть ягоди в каструлю з киплячою водою та доведіть до кипіння. Варіть ягоди до м'якості протягом 15-20 хвилин, помішуючи.
- Потім можна подрібнити вміст каструлі пестиком, блендером або картоплем'ялкою. Додайте до ягідного пюре цукор, поверніть на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Готуйте джем з фізалісу до необхідної консистенції (це займе від 20 до 30 хвилин).
- Поки джем вариться, підготуйте банки і проваріть протягом 10 хвилин бляшані кришки для консервації.
- Розлийте киплячий джем по сухим стерильним банкам, закатайте кришками і переверніть догори дном. Огорніть банки ковдрою та залиште до повного охолодження.
- Зберігайте джем з фізалісу в прохолодному та темному приміщенні разом з іншими заготівлями на зиму (до 1-1,5 років).
Фізаліс - це дуже корисна ягода, що містить вітаміни С, А, В6, залізо та кальцій, а також антиоксиданти, які допомагають боротись зі стресом та запобігають захворюванням. Джем з фізалісу стане відмінним додатком до блинів, оладок та іншої випічки. А додаток до його приготування - це чиста вода, яка підвищує корисні властивості цієї заготівлі. Бережіть своє здоров'я та насолоджуйтесь витонченим смаком джему з фізалісу!