Мариновані білі гриби на зиму

Мариновані білі гриби на зиму
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білих грибів
  • 1 ст.л. цукру
  • 200 мл води на літрову банку
  • 1,5 ст.л. солі
  • 3 лаврових листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • столовий оцет - 2 ст.л.
  • 2 шт. гвоздики

Рецепт приготування:

Щоб приготувати маринад, потрібно перемішати всі інгредієнти, крім оцту. Він додається наприкінці маринування. Для приготування маринованих білих грибів знадобиться 4 години. Смак заготовок з грибів залежить від маринаду. Кожна господиня може додавати інгредієнти за власним смаком.

  1. Для приготування маринованих грибів на літрову банку, потрібно взяти один кілограм білих грибів. Їх очищають і варять протягом 30 хвилин. Потім воду потрібно злити.
  2. Покласти гриби в готовий маринад і тримати на вогні 20 хвилин.
  3. Наприкінці варіння додається оцет.
  4. Банки перед використанням потрібно обов'язково простерилізувати. Заповнити їх грибами так, щоб вміст банок не доходив до шийки на два пальці, після чого банки закривають.
  5. Банки залишають остигати у перевернутому вигляді, укутавши товстим рушником (можна - ковдрою).
  6. Зберігати заготівлі потрібно у холодному місці.

Мариновані гриби вийдуть смачнішими, якщо брати маленькі грибочки. Вони краще витримують термічну обробку, залишаються міцнішими та аккуратнішими на вигляд.

Додаткова інформація:

Маринування білих грибів - це не тільки спосіб консервації, але й чудова можливість збагатити свій раціон корисними мінералами та вітамінами. Білий гриб вважається "королем грибів" не лише через свій неперевершений смак, а й завдяки високому вмісту білка, вітамінів групи В та амінокислот. Під час маринування гриби зберігають більшість своїх корисних властивостей, роблячи вашу заготівлю не тільки смачною, а й корисною для здоров'я.