Мариновані білі гриби на зиму

Інгредієнти:
- 1 кг білих грибів
- 1 ст.л. цукру
- 200 мл води на літрову банку
- 1,5 ст.л. солі
- 3 лаврових листки
- 6 горошин духмяного перцю
- столовий оцет - 2 ст.л.
- 2 шт. гвоздики
Рецепт приготування:
Щоб приготувати маринад, потрібно перемішати всі інгредієнти, крім оцту. Він додається наприкінці маринування. Для приготування маринованих білих грибів знадобиться 4 години. Смак заготовок з грибів залежить від маринаду. Кожна господиня може додавати інгредієнти за власним смаком.
- Для приготування маринованих грибів на літрову банку, потрібно взяти один кілограм білих грибів. Їх очищають і варять протягом 30 хвилин. Потім воду потрібно злити.
- Покласти гриби в готовий маринад і тримати на вогні 20 хвилин.
- Наприкінці варіння додається оцет.
- Банки перед використанням потрібно обов'язково простерилізувати. Заповнити їх грибами так, щоб вміст банок не доходив до шийки на два пальці, після чого банки закривають.
- Банки залишають остигати у перевернутому вигляді, укутавши товстим рушником (можна - ковдрою).
- Зберігати заготівлі потрібно у холодному місці.
Мариновані гриби вийдуть смачнішими, якщо брати маленькі грибочки. Вони краще витримують термічну обробку, залишаються міцнішими та аккуратнішими на вигляд.
Додаткова інформація:
Маринування білих грибів - це не тільки спосіб консервації, але й чудова можливість збагатити свій раціон корисними мінералами та вітамінами. Білий гриб вважається "королем грибів" не лише через свій неперевершений смак, а й завдяки високому вмісту білка, вітамінів групи В та амінокислот. Під час маринування гриби зберігають більшість своїх корисних властивостей, роблячи вашу заготівлю не тільки смачною, а й корисною для здоров'я.