Заготівля для розсольника на зиму у банках

Заготівля для розсольника на зиму у банках
4.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • морква – 2 кг
  • перлова крупа – 2 склянки
  • огірки - 3 кг
  • помідори – 2 кг
  • сіль – 2 ст.л.
  • оцет – 0,5 склянки
  • цибуля – 1,5 кг

Рецепт приготування:

Заздалегідь приготовлена заготівля для розсольника може бути додана у розсольник та подана до столу як перша страва. Основними інгредієнтами заготівлі у цьому рецепті є огірки (можна використовувати солоні) та перлова крупа.

  1. Залийте холодною водою перлову крупу та залиште на цілу ніч.
  2. За 30 хвилин до приготування заготівлі, з перловки злийте рідину, знову залийте водою та поставте варитися на середньому вогні.
  3. Помідори промийте у проточній воді та натріть до стану кашки на дрібній тертці.
  4. Цибулю почистіть та наріжте тонкими скибочками.
  5. Почищену від шкірки моркву промийте від забруднень та натріть на грубій тертці або подрібніть за допомогою блендера.
  6. Розігрійте у великій каструлі соняшникову олію, викладіть цибулю та продовжуйте тушкувати протягом п'яти хвилин. Потім додайте подрібнені помідори та моркву.
  7. Наріжте огірки кубиками та перекладіть до овочів.
  8. Після закипання овочевої суміші продовжуйте тушкувати протягом 40 хвилин. По закінченню зазначеного часу посоліть вміст, додайте перлову крупу та тушкуйте ще 10 хвилин.
  9. За 5 хвилин до готовності додайте оцет і розкладіть по стерилізованих банках, трохи утрамбуйте та закупорьте кришками.

Кількість консервації - 5 банок. Остиглі заготівлі для розсольника зберігайте при кімнатній температурі, але краще помістіть на зберігання в холодне місце.

Цікавий факт:

Розсольник  набув популярності і в Україні, де його часто готують із місцевими овочами та спеціями, додаючи унікальний смак та аромат.