Заготівля для розсольника на зиму у банках
Кухня
Інгредієнти:
- морква – 2 кг
- перлова крупа – 2 склянки
- огірки - 3 кг
- помідори – 2 кг
- сіль – 2 ст.л.
- оцет – 0,5 склянки
- цибуля – 1,5 кг
Рецепт приготування:
Заздалегідь приготовлена заготівля для розсольника може бути додана у розсольник та подана до столу як перша страва. Основними інгредієнтами заготівлі у цьому рецепті є огірки (можна використовувати солоні) та перлова крупа.
- Залийте холодною водою перлову крупу та залиште на цілу ніч.
- За 30 хвилин до приготування заготівлі, з перловки злийте рідину, знову залийте водою та поставте варитися на середньому вогні.
- Помідори промийте у проточній воді та натріть до стану кашки на дрібній тертці.
- Цибулю почистіть та наріжте тонкими скибочками.
- Почищену від шкірки моркву промийте від забруднень та натріть на грубій тертці або подрібніть за допомогою блендера.
- Розігрійте у великій каструлі соняшникову олію, викладіть цибулю та продовжуйте тушкувати протягом п'яти хвилин. Потім додайте подрібнені помідори та моркву.
- Наріжте огірки кубиками та перекладіть до овочів.
- Після закипання овочевої суміші продовжуйте тушкувати протягом 40 хвилин. По закінченню зазначеного часу посоліть вміст, додайте перлову крупу та тушкуйте ще 10 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додайте оцет і розкладіть по стерилізованих банках, трохи утрамбуйте та закупорьте кришками.
Кількість консервації - 5 банок. Остиглі заготівлі для розсольника зберігайте при кімнатній температурі, але краще помістіть на зберігання в холодне місце.
Цікавий факт:
Розсольник набув популярності і в Україні, де його часто готують із місцевими овочами та спеціями, додаючи унікальний смак та аромат.