Хліб у мультиварці: рецепт на смачну та пухку випічку
Кухня
Інгредієнти:
- 550 гр борошна
- 325 мл молока (можна замінити водою або змішати 1:1)
- 2 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ст.л. цукру без гірки
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Воду/молоко підігріти до теплої температури (близько 40С). Розчинити в теплій рідині сіль, цукор і дріжджі. Залишити дріжджову опару на півгодини в теплому місці.
- Борошно просіяти через сито в миску. Через зазначений час додати в дріжджову опару рослинну олію і розмішати. У центрі борошна зробити заглиблення і поступово влити всю дріжджову опару. Вимішати все до однорідності.
- Викласти тісто на присипаний борошном стіл і вимішувати тісто руками близько 10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно. Покласти його в миску, присипану борошном і накрити легким рушником або харчовою плівкою.
- Залишити дріжджове тісто для хліба підніматися на 3 години в теплому місці (35-40С). Коли тісто підніметься - обім'яти його руками, чашу мультиварки змастити олією. Викласти тісто в мультиварку, закрити її кришкою і залишити його підніматися на 40-50 хвилин. Тісто має ще збільшитися в об'ємі.
- Готувати хліб у мультиварці 50 хвилин у режимі Випічка. Приблизно через 30-40 хвилин після початку приготування перевернути хліб і готувати з іншого боку до звукового сигналу. Вийняти готовий хліб з мультиварки на решітку і залишити остигати на півгодини-годину.
- Після цього хліб можна нарізати і подавати як перекус, закуску або використовувати в приготуванні інших страв. Смачного!
Цей рецепт не потребує складного тестування та досвіду випікання, адже мультиварка виконає більшість роботи за вас. Ви зможете насолоджуватись свіжим, ароматним та пухким хлібом в будь-який час дня, без зайвих зусиль. За бажанням, можна додавати до тіста інші інгредієнти, наприклад, нарізану цибулю або зелень, щоб зробити хліб більш смачним та цікавим. Насолоджуйтеся своєю домашньою випічкою!