Кавун на зиму

Кавун на зиму
4.6
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кавун - приблизно 2 кг;
  • сіль - 1 ст. л.
  • лимонна кислота - 5 г
  • чорний перець - 6 горошин
  • цукор - 2 ст. л.

Рецепт приготування:

Консервований кавун з лимонною кислотою - ідеальна страва для зими. Лимонна кислота додає аромату свіжого арбузу, і цей десерт буде справжньою радістю для вашої родини або друзів.

  1. Кавун ретельно промийте і наріжте на невеликі часточки.
  2. Не потрібно видаляти шкірку; ви можете консервувати кавун разом з нею.
  3. У стерилізовану банку покладіть горошини чорного перцю, а потім додайте часточки кавуну.
  4. В каструлі доведіть воду до кипіння і залийте банку гарячою водою.
  5. Закрийте банку кришкою і залиште на 25 хвилин.
  6. Після охолодження води перелийте її в інший посуд.
  7. Доведіть цю воду до кипіння ще раз і залийте кавун ще на 30 хвилин.
  8. Після другого охолодження води перелийте її в каструлю, додайте лимонну кислоту, ложку солі і дві ложки цукру.
  9. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним кавун в банці.
  10. Закрийте банку кришкою і обгорніть банку ковдрою. Залиште банку у ковдрі приблизно на добу, поки вона не охолоне.

Цікаві факти:

На зберігання кавун у маринаді видаляють після охолодження і зберігають його в прохолодному місці. Відкривати банку слід не раніше, ніж через два тижні, за цей час часточки встигнуть промаринуватися. Результат - освіжаючий та смачний кавун на зиму.