Кавказький шашлик

Кавказький шашлик
5.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3,5 кг баранини
  • 6 цибулин
  • 70-80 мл рослинного масла
  • 0,5 лимону
  • 4-5 ч.л. солі
  • мелений чорний перець за смаком (приблизно 15-20 горошин або 1 ч.л. молотого)
  • декілька гілочок тим'яну
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 2 лаврових листа
  • 2/3 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5-1 ч.л. сушеного базиліку
  • щіпка червоного гострого перцю
  • щіпка зіри

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте баранину та обсушіть її серветками. Наріжте на великі шматочки, приблизно однакового розміру. Розітріть горошини перцю в ступці.
  2. Покладіть м'ясо в миску, додайте до нього сіль, перець, усі спеції і перемішайте. Очистіть цибулю, наріжте її кільцями товщиною близько 0,5 см. Подрібніть лавровий лист, додайте до м'яса разом з цибулею та рослинним маслом.
  3. Вичавіть сік з лимону, процідіть його крізь сито, додайте до миски з маринованим м'ясом, швидко перемішуючи. Накрийте м'ясо тарілкою, покладіть на нього навантаження (гніт) вагою приблизно 2-3 кг та поставте в холодильник на ніч.
  4. Після 10-12 годин можна приступати до приготування кавказького шашлику: нанизуйте шматочки м'яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі. Смажте шашлик на мангалі над тліючим вугіллям приблизно до півгодини, періодично перевертаючи шампур  та поливаючи м'ясо залишками маринаду. Шашлик повинен засмажуватися рівномірно.
  5. Подавайте шашлик із баранини до столу гарячим, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!

Цікаве доповнення:

Кавказький шашлик - це не тільки смачна страва, але й справжнє мистецтво готування. У країнах Кавказу цей процес часто супроводжується веселими піснями, танцями та доброю компанією. Шашлик - це невід'ємна частина культури та гостинності кавказького народу. Тому, коли ви готуєте кавказький шашлик, додайте у свою атмосферу трохи радості та позитивного настрою - це зробить ваше свято смачнішим і яскравішим!