Карамельний чізкейк (без випічки)
Кухня
Інгредієнти:
- 750 г вершкового сиру (Філадельфія або Альметте)
- 380 г згущеного молока
- 250 г пісочного печива
- 150 г цукрової пудри
- 50 г коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- 170 г вершкового масла
- 3 ст.л. вершків 10% або молока 3,2%
- 1,5 ст.л. желатину
Рецепт приготування:
- Печиво роздрібніть у крихту за допомогою блендеру, комбайну або м'ясорубки. Змішайте з 130 мл розтопленого (але не гарячого) вершкового масла і швидко замісіть руками, поки не отримаєте розсипчасте "тісто".
- Покрійте форму для випікання папером для випікання і викладіть пісочну основу. Можна зробити невисокі бортики. Поставте форму із основою для карамельного чізкейку в холодильник на півгодини.
- Тим часом приготуйте начинку: желатин залийте холодними вершками чи молоком та розмішайте. Залиште на 10 хвилин набухати. Вершковий сир поєднайте із 150 г цукрової пудри і перемішайте ложкою до однорідного стану. Краще не використовувати міксер, щоб на поверхні чізкейку не було тріщин.
- У каструлі з товстим дном поєднайте згущене молоко з цукром і вершковим маслом, що залишилось, поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть карамель до кипіння.
- Варіть на слабкому кипінні масу, постійно перемішуючи її ложкою з дна, ще 6-7 хвилин до світло-карамельного кольору. Можна проварити ще 1-2 хвилини для більш насиченого кольору та смаку.
- Желатин поставте на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення крупинок желатину. До кипіння желатинову суміш не доводьте, інакше вона втратить свої желіруючі властивості. Охолоджений або трохи теплий желатин з'єднайте з крем-чізом, перемішайте до повного розчинення желатину. Потім додайте карамель і зробіть 2-3 перемішуючих рухи, щоб карамельний крем з'єднався з усім сирним кремом, але не став однорідною масою рівномірного кольору.
- Викладіть отриманий карамельний крем зверху на пісочну основу для чізкейку, затяніть верх харчовою плівкою і відправте в холодильник принаймні на 4-6 годин (краще на ніч).
- Прикрасьте карамельний чізкейк за смаком і подавайте до столу. Приємного чаювання!