Апельсиновий курд

Апельсиновий курд
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 апельсини
  • 2 яйця (+ 2 жовтка)
  • 180 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування:

  1. Апельсини опустити на 5 хвилин у гарячу воду, після чого насухо витерти рушником. Натерти цедру на великій тертці.
  2. Розрізати обидва апельсини навпіл і вичавити весь сік. Процідити сік через сито.
  3. Об'єднати апельсиновий сік з тертою цедрою, цукром, сирими яйцями, жовтками і збити віночком до повної однорідності. Залишити суміш на 20 хвилин настоятися. Після цього процідити курд через сито, щоб позбавитися від цедри.
  4. Приблизно 50-60 мл відлити в малу ємність, змішати з крохмалем до його розчинення. Решту поставити на водяну баню і нагрівати, постійно помішуючи віночком. Вода під мискою з апельсиновим курдом повинна ледве-ледве кипіти. Як тільки крем почне побулькивати, влити крохмальну суміш і продовжувати варити, помішуючи, до легкого загусання.
  5. В гарячий апельсиновий курд додати розтоплене вершкове масло і ретельно перемішати.
  6. Остудити крем при постійному помішуванні, щоб на поверхні не утворилася плівка. Або накрити курд харчовою плівкою так, щоб між кремом і плівкою не було повітря. Готовий апельсиновий курд зберігати в щільно закритому посуді в холодильнику до 5 днів.

Доповнення:

Апельсиновий курд - це чудовий спосіб приготувати смачний та ароматний десерт або начинку для тістечок. Він також може стати частиною вашого сніданку, додаючи нотку свіжості до ваших оладок чи йогурту. Аромат цедри апельсину робить цей курд особливо вишуканим. Приготуйте його один раз, і ви захочете повертатися до цього рецепту знову і знову!