Хрусткі чіпси з лаваша
Кухня
Інгредієнти:
- 2 тонких вірменських лаваші
- 4 ст.л. рослинної олії (можна замінити майонезом)
- невеликий пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком (можна використовувати хмелі-сунелі або мелену паприку)
Рецепт приготування страви:
- Кріп промити, обсушити і дуже дрібно нашаткувати, скласти в невелику ємність. Часник розчавити в часникодавці, посолити, поперчити за смаком, влити олію і ретельно розмішати. Духовку розігріти до 180/200С.
- Лаваш нарізати ромбиками або квадратами зі стороною близько 2 см. З'єднати в мисці нарізаний лаваш з масляною заправкою і перемішати, викласти все на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
- Готувати чіпси з лаваша приблизно 5-7 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його до повного охолодження. Подавати чіпси з лаваша остиглими як закуску. Смачного!
Чіпси з лаваша - це чудова альтернатива звичайним чіпсам із магазину. Вони мають неперевершений хрусткий смак і можуть бути виготовлені зі здорових інгредієнтів. Лаваш - це тонкий пласт хлібного тіста, який після запікання стає надзвичайно хрустким. Ви можете експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені смаки до цих чіпсів. Це чудова закуска для вечірнього сімейного дозвілля або для дружньої посиденьки з чудовим соусом. Спробуйте цей рецепт і порадуйте себе та своїх гостей чудовими домашніми чіпсами з лаваша!