Неймовірна ніжна творожна запіканка з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8 кг творогу будь-якої жирності
- 300 гр вишні (без кісточок)
- 3 яйця
- 150 гр манної крупи
- 150 гр цукру
- пів-ч.л. соди
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Творог потрібно попередньо протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Якщо ви використовуєте м'який сир або хочете, щоб у запіканці траплялися шматочки творога - його не обов'язково протирати через сито.
- Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Жовтки з'єднати з цукром і ваніліном, збити міксером до утворення пишної кремової маси протягом 4-5 хвилин.
- Творог з'єднати з жовтковою сумішшю і ретельно розтерти виделкою або вінчиком. Підмішати до сирної маси манну крупу і вимішати до однорідності. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом.
- Залишити сирну масу на 5-10 хвилин для набухання манки. Тим часом перебрати вишню, очистити її від сміття, листя, плодоніжок і кісточок. Білки вийняти з холодильника, додати дрібку солі та збити їх міксером до стійких піків.
- Підмішати білкову піну до сирної маси і кілька разів перемішати. Викласти сирну суміш у форму, покрити її вишнями і відправити в розігріту духову шафу.
- Готується сирна запіканка з вишнею близько 40 хвилин. Вийняти форму і залишити на 5 хвилин для охолодження. Нарізати запіканку порційними шматочками і розкласти по тарілках. Творожно-вишнева запіканка смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Вишня, яка використовується в цьому рецепті, є не тільки смачною, а й корисною ягодою. Вона багата на вітаміни й антиоксиданти, які сприяють зміцненню імунітету та поліпшенню здоров'я. Також вишня має приємний смак і аромат, що робить цю запіканку ще більш апетитною.