Кабачки по-корейськи на зиму - рецепт збереження корисних речовин
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 0,5 кг болгарського перцю
- 250 мл рослинної олії
- 250 мл оцту 9%
- 200 гр цукру
- 150 гр часнику (в очищеному вигляді)
- пучок зелені (кріп, петрушка)
- 2 ст.л. солі
- пачка приправи для моркви по-корейськи (15-20 гр)
- кілька стебел селери (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Кабачки вимити, якщо плоди старі - потрібно очистити м'якоть від шкірки та насіння. Моркву очистити від шкірки та промити. Натерти кабачки і моркву на тертці для моркви по-корейськи або порізати дуже тонкою соломкою.
- Моркву відкласти в окрему миску або каструлю, додати цукор і корейські спеції. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками. Зелень промити, часник очистити і дрібно все нарізати.
- Змішати в одній мисці або каструлі всі подрібнені овочі та розкласти їх по скляних банках (попередньо їх потрібно ретельно вимити й обполоснути окропом). В окремій мисці змішати оцет з олією і сіллю, ретельно розмішати до її повного розчинення і залити отриманим маринадом вміст банок.
- Залишити кабачки по-корейськи на 3-4 години в кімнатній температурі, накривши поверхню марлею. Через зазначений час застелити дно великої каструлі рушником, поставити зверху банки та влити в каструлю воду кімнатної температури так, щоб її рівень був на 2-3 см нижчим за шийку банки.
- Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати салат із кабачків по-корейськи за слабкого кипіння (якщо 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 20 хвилин тощо). Кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин.
- Вийняти по одній банці з киплячої води, відразу ж законсервувати їх кришками. Перевернути банки догори дном і укутати теплою ковдрою, залишити на 6-8 годин до повного охолодження. Прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
Кабачки по-корейськи на зиму - це простий та корисний спосіб зберігання цих овочів. Овочі зберігають всі свої корисні властивості, а також мають неповторний смак та аромат.