Квашена капуста у 3-літрових банках

Квашена капуста у 3-літрових банках
3.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

На кожну 3-літрову банку:

  • 2 кг білої капусти
  • 2 морквини
  • 4 лаврових листа
  • декілька горошин чорного або духмяного перцю

Розсіл для квашеної капусти:

  • 1,5 л чистої води
  • 2 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Для початку, підігрійте воду для розсолу на плиті та додайте до неї сіль з цукром, ретельно перемішайте, доки вони повністю не розчиняться. Трьохлітрові банки перед використанням добре промийте з харчовою содою та ополосніть їх кип'ятком.
  2. Капусту очистіть від нижніх листків та наріжте якомога тонше. Моркву також очистіть та натріть на тертці. Потім змішайте капусту та моркву в одній мисці.
  3. Рівномірно розкладіть отриманий салат у чисті банки, проміжки між шарами капусти заповнюючи лавровим листом та горошинами перцю. Залийте банки розсолом до самого верху та накрийте їх бинтом або марлевою тканиною, складеною в 4 шари.
  4. Поставте кожну банку на тарілку, оскільки в процесі бродіння розсолу він може виливатись з горловини. Залиште квашену капусту на 2-3 дні при кімнатній температурі (оптимальна температура +20 ° C). Кожного дня рекомендується легко затрамбовувати капусту в розсолі та проколювати її до дна дерев'яною паличкою, щоб вийшов газ.
  5. Після вказаного часу банки можна герметично закрити капроновими кришками та зберігати в холодильнику.

Цей рецепт квашеної капусти є простим та дуже смачним. Квашена капуста - це чудовий додаток до будь-якого страви, вона зберігає багато корисних властивостей та містить велику кількість вітамінів. Крім того, вона дуже популярна в українській кухні, тому не забудьте спробувати цей рецепт власноруч!