Консервована вишня в соку зі смаком дитинства
Кухня
Інгредієнти:
- вишня - опціонально
- 5-6 ст.л. цукру на кожну банку 1 л
Рецепт приготування страви:
- Банки для консервації дуже ретельно вимити, а потім простерилізувати на парі, в духовці або будь-яким іншим зручним для вас способом. Кришки прокип'ятити в окремій каструлі протягом 10 хвилин.
- Вишню перебрати, очистити від плодоніжок, а потім - від кісточок. Щільно утрамбувати в банки очищену вишню, пересипаючи її цукром. Прикрити банки кришками і залишити на 20 хвилин. При цьому періодично (2-3 рази) струшувати вміст банок, щоб цукор рівномірніше розчинявся.
- Через зазначений час поставити їх на дно каструлі, попередньо застеливши його рушником. Влити в каструлю воду кімнатної температури по плечики банок і поставити каструлю на вогонь.
- Стерилізувати банки за слабкого кипіння приблизно 20 хвилин. По одній вийняти їх із киплячої води і закатати кришками. Одразу ж перевернути банки з консервованою вишнею догори дном, щільно обернути рушником або ковдрою, залишити на 6-8 годин.
- Прибрати остиглі банки на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму. Вишня у власному соку з цукром зберігається до 2 років.
Крім того, консервування є чудовим способом збереження продуктів, що дозволяє зберегти свіжість та смак, а також допомагає економити час і гроші. Спробуйте цей рецепт та переконайтеся, що зберігати літо в банці можливо!
Нагадаємо, що при консервуванні важливо дотримуватися всіх правил гігієни та стерилізації, щоб уникнути будь-яких проблем зі зберіганням продукту. А отриманий результат обов'язково буде приємним для всієї вашої родини!