Консервована вишня в соку зі смаком дитинства

Консервована вишня в соку зі смаком дитинства
3.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • вишня - опціонально
  • 5-6 ст.л. цукру на кожну банку 1 л

Рецепт приготування страви:

  1. Банки для консервації дуже ретельно вимити, а потім простерилізувати на парі, в духовці або будь-яким іншим зручним для вас способом. Кришки прокип'ятити в окремій каструлі протягом 10 хвилин.
  2. Вишню перебрати, очистити від плодоніжок, а потім - від кісточок. Щільно утрамбувати в банки очищену вишню, пересипаючи її цукром. Прикрити банки кришками і залишити на 20 хвилин. При цьому періодично (2-3 рази) струшувати вміст банок, щоб цукор рівномірніше розчинявся.
  3. Через зазначений час поставити їх на дно каструлі, попередньо застеливши його рушником. Влити в каструлю воду кімнатної температури по плечики банок і поставити каструлю на вогонь.
  4. Стерилізувати банки за слабкого кипіння приблизно 20 хвилин. По одній вийняти їх із киплячої води і закатати кришками. Одразу ж перевернути банки з консервованою вишнею догори дном, щільно обернути рушником або ковдрою, залишити на 6-8 годин.
  5. Прибрати остиглі банки на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму. Вишня у власному соку з цукром зберігається до 2 років.

Крім того, консервування є чудовим способом збереження продуктів, що дозволяє зберегти свіжість та смак, а також допомагає економити час і гроші. Спробуйте цей рецепт та переконайтеся, що зберігати літо в банці можливо!

Нагадаємо, що при консервуванні важливо дотримуватися всіх правил гігієни та стерилізації, щоб уникнути будь-яких проблем зі зберіганням продукту. А отриманий результат обов'язково буде приємним для всієї вашої родини!