Рецепт маринованого кавуна

 Рецепт маринованого кавуна
3.3
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середній кавун близько 3 кг
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. оцту 9%

Рецепт приготування страви:

  1. Кавун ретельно вимити, порізати на трикутні шматочки і щільно утрамбувати їх у скляні 3-літрові банки. Залити кавуни в банках окропом (підкласти під кожну банку лезо ножа або ложку, щоб вони не лопнули).
  2. Через 15-20 хвилин злити кавуновий настій із банок у каструлю. Закип'ятити отриману рідину, знову залити нею кавуни в банках, залишити на 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю, додати до неї сіль із цукром і помішуючи, довести до кипіння.
  3. У кожну банку з кавунами влити оцет, а потім киплячий розсіл, закатати банки кришками (попередньо прокип'ятити їх протягом 10 хвилин) і перевернути їх догори дном. Укутати банки теплою ковдрою або рушником, залишити на 6-8 годин до повного охолодження.
  4. Прибрати мариновані кавуни на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.

Варіації цього рецепту можуть включати додавання різних спецій, таких як чорний перець, коріандр або кунжутні насіння, щоб змінити смак. Також можна експериментувати з різними видами оцту, наприклад, бальзамічним або яблучним, для отримання різних відтінків смаку.