Рецепт маринованого кавуна
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середній кавун близько 3 кг
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. оцту 9%
Рецепт приготування страви:
- Кавун ретельно вимити, порізати на трикутні шматочки і щільно утрамбувати їх у скляні 3-літрові банки. Залити кавуни в банках окропом (підкласти під кожну банку лезо ножа або ложку, щоб вони не лопнули).
- Через 15-20 хвилин злити кавуновий настій із банок у каструлю. Закип'ятити отриману рідину, знову залити нею кавуни в банках, залишити на 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю, додати до неї сіль із цукром і помішуючи, довести до кипіння.
- У кожну банку з кавунами влити оцет, а потім киплячий розсіл, закатати банки кришками (попередньо прокип'ятити їх протягом 10 хвилин) і перевернути їх догори дном. Укутати банки теплою ковдрою або рушником, залишити на 6-8 годин до повного охолодження.
- Прибрати мариновані кавуни на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
Варіації цього рецепту можуть включати додавання різних спецій, таких як чорний перець, коріандр або кунжутні насіння, щоб змінити смак. Також можна експериментувати з різними видами оцту, наприклад, бальзамічним або яблучним, для отримання різних відтінків смаку.