Ніжне варення з жимолості: рецепт за 5 хвилин
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг цукру
- 1 кг жимолості
- 1 ст.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Жимолость перебрати, скласти ягоди в миску і гарненько промити. Повністю злити воду і дати ягодам просохнути. З'єднати жимолость із цукром і пропустити все через м'ясорубку (можна прокрутити в блендері).
- Банки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом (наприклад, у духовці, на пару або в мікрохвильовці), а кришки прокип'ятити в окремій каструлі (10 хвилин).
- Перелити ягідне пюре з цукром у велику миску, поставити на вогонь. Після закипання варення зменшити вогонь під мискою так, щоб воно ледве кипіло.
- Варити варення з жимолості рівно 5 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці варіння додати лимонний сік, розмішати і вимкнути плиту.
- Розлити гаряче варення по сухих стерильних банках, закатати гарячими кришками і перевернути догори дном. Укутати банки з варенням теплою ковдрою, залишити на ніч до повного охолодження.
- Через 6-10 годин можна зняти ковдру, перевернути банки кришечками догори і відправити до решти заготовок на зиму. Зберігати варення-п'ятихвилинку з жимолості в темному прохолодному місці близько року.
Крім того, варення з жимолості має корисні властивості для здоров'я. Це джерело вітаміну С, який сприяє підвищенню імунітету та боротьбі зі стресом. Також жимолость містить антиоксиданти, які допомагають знизити ризик виникнення раку та серцево-судинних захворювань.