Рецепт консервованого кавуна
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кавун
- Розсіл на кожен літр води:
- 2 парасольки кропу (можна замінити зеленню кропу за смаком)
- 2 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ч.л. меду
Рецепт приготування страви:
- Ретельно вимити кавун і протерти рушником. Якщо шкірка кавуна дуже товста - бажано зняти грубий шар. Порізати кавун трикутними скибочками близько 2 см завтовшки.
- Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання зняти каструлю з вогню, додати у воду сіль із цукром і розмішати до їх повного розчинення.
- Парасольки або гілочки кропу промити, зубчики часнику очистити й порізати скибочками. Скляну 3л банку простерилізувати на парі, в мікрохвильовці або духовці, а потім змастити зсередини медом.
- Скласти в банку скибочки кавуна, прокладаючи між ними зубчики часнику і парасольки кропу. Залити вміст банки трохи теплим розсолом, накрити марлею і залишити на добу в кімнатній температурі.
- Через зазначений час зняти марлю, поставити банку на дно каструлі, попередньо застеливши його рушником. Влити в каструлю воду кімнатної температури так, щоб вона не доходила на 3 см до країв банки та ввімкнути середній вогонь.
- Після закипання води стерилізувати банку з консервованими кавунами приблизно 20 хвилин. Потім злити воду, вийняти банку і відразу ж закатати її кришкою (попередньо проварити її протягом 10 хвилин).
- Перевернути банку з кавунами догори дном і укутати рушником, залишити до повного охолодження. Потім прибрати консервований кавун на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
Консервований кавун - це чудова закуска для вашого столу, яка зможе вражати і смаком, і виглядом. Цей рецепт не тільки дозволяє зберегти ароматний і соковитий кавун на зиму, але й надає йому нового, цікавого смаку завдяки розсолу з часником, медом та кропом. Будьте креативні та експериментуйте зі своїми рецептами консервації, щоб додати нових смаків до свого меню на зиму.