Рецепт консервованого кавуна

Рецепт консервованого кавуна
3.5
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кавун
  • Розсіл на кожен літр води:
  • 2 парасольки кропу (можна замінити зеленню кропу за смаком)
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ч.л. меду

Рецепт приготування страви:

  1. Ретельно вимити кавун і протерти рушником. Якщо шкірка кавуна дуже товста - бажано зняти грубий шар. Порізати кавун трикутними скибочками близько 2 см завтовшки.
  2. Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання зняти каструлю з вогню, додати у воду сіль із цукром і розмішати до їх повного розчинення.
  3. Парасольки або гілочки кропу промити, зубчики часнику очистити й порізати скибочками. Скляну 3л банку простерилізувати на парі, в мікрохвильовці або духовці, а потім змастити зсередини медом.
  4. Скласти в банку скибочки кавуна, прокладаючи між ними зубчики часнику і парасольки кропу. Залити вміст банки трохи теплим розсолом, накрити марлею і залишити на добу в кімнатній температурі.
  5. Через зазначений час зняти марлю, поставити банку на дно каструлі, попередньо застеливши його рушником. Влити в каструлю воду кімнатної температури так, щоб вона не доходила на 3 см до країв банки та ввімкнути середній вогонь.
  6. Після закипання води стерилізувати банку з консервованими кавунами приблизно 20 хвилин. Потім злити воду, вийняти банку і відразу ж закатати її кришкою (попередньо проварити її протягом 10 хвилин).
  7. Перевернути банку з кавунами догори дном і укутати рушником, залишити до повного охолодження. Потім прибрати консервований кавун на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.

Консервований кавун - це чудова закуска для вашого столу, яка зможе вражати і смаком, і виглядом. Цей рецепт не тільки дозволяє зберегти ароматний і соковитий кавун на зиму, але й надає йому нового, цікавого смаку завдяки розсолу з часником, медом та кропом. Будьте креативні та експериментуйте зі своїми рецептами консервації, щоб додати нових смаків до свого меню на зиму.