Рецепт маринованої черемші

Рецепт маринованої черемші
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг черемші (свіжих стебел з листям)
  • 1 л чистої води
  • 80-100 мл оцту 9%
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 3 лаврові листки

Рецепт приготування страви:

  1. Банки ретельно вимити, а потім простерилізувати на парі, у духовці або в мікрохвильовці. Кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Черемшу скласти у велику миску, залити великою кількістю води і гарненько промити. Злити воду і повторити процедуру з промиванням ще кілька разів. Обсушити дикий часник на рушнику й очистити стебла від листя.
  3. Щільно утрамбувати стебла черемші в стерильні банки, прикрити їх кришками. У каструлю влити чисту воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Одразу після закипання розлити воду по банках, накрити їх кришками і залишити на 5 хвилин.
  4. Через зазначений час злити настій із банок у каструлю, додати лаврове листя, горошини перцю, сіль із цукром і поставити на вогонь. Проварити маринад після закипання протягом 2 хвилин і зняти з вогню.
  5. Влити до маринаду оцет, розмішати і залити отриманою рідиною черемшу в банках. Закатати банки стерильними кришками, перевернути догори дном і укутати рушником або ковдрою, залишити до повного охолодження.
  6. Через 6-8 годин можна зняти ковдру/рушник, перевернути банки догори дном донизу і прибрати в прохолодне темне місце до решти заготовок на зиму.

Цей рецепт маринованої черемші можна змінювати, додавати до маринаду інші спеції, такі як кмин, коріандр або гвоздика, щоб отримати різноманітний смак. Також можна спробувати додати до маринаду цибулю або часник, щоб отримати більш насичений смак.