Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом
4.1
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3,5 кг кабачків
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 250 гр майонезу високої жирності (60-70%)
  • 250 гр томатної пасти
  • 150 мл рослинної олії
  • 100 гр цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 2 лаврові листки
  • пів ч.л. меленого чорного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачки очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насіння. Цибулю очистити від шкірки і порізати великими шматками. Пропустити очищені кабачки разом із цибулею через м'ясорубку в каструлю.
  2. Додати до кабачкової маси олію, томатну пасту, майонез і ретельно перемішати до рівномірного кольору. Поставити каструлю на вогонь і довести до закипання. Готувати кабачкову ікру з майонезом при слабкому кипінні протягом однієї години, періодично помішуючи.
  3. Через зазначений час додати до ікри сіль, цукор, чорний мелений перець, лаврове листя і гарненько розмішати. Готувати кабачкову ікру ще годину на невеликому вогні. Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
  4. Через годину вийняти з ікри лаврове листя, розкласти масу по стерилізованих банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
  5. Кабачкова ікра з майонезом зберігається близько 2 років у темному прохолодному місці. Подавати ікру з кабачків до столу охолодженою як закуску. Смачного!

Кабачкова ікра - це чудовий спосіб зберегти літні смаки на зиму. Майонез додає їй ніжності та пікантності. Цей рецепт стане прекрасною альтернативою традиційним консервам. Подаруйте собі та своїм близьким смачні миті з гармонійним поєднанням кабачків, цибулі та майонезу. Зберігайте цю кабачкову ікру та насолоджуйтеся її смаком протягом усього року!