Рецепт варення з чорної смородини "П'ятихвилинка"
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг цукру
- 1 кг чорної смородини
- 0,5 л чистої води
Рецепт приготування страви:
- Чорну смородину перебрати, промити, дати повністю стекти воді. Потім пропустити смородину через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Чисту воду влити у велику миску, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння.
- Відразу після закипання додати масу з чорної смородини й ретельно перемішати. Готувати варення з чорної смородини 5 хвилин за слабкого кипіння. При цьому необхідно якомога частіше помішувати його і знімати пінку, що утворюється на поверхні.
- Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти готове варення по банках і закатати його кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою.
- Залишити варення-п'ятихвилинку з чорної смородини в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати варення на зберігання до решти консервів. Домашнє смородинове варення зберігається близько 2-3 років. Смачного!
Це простий і швидкий рецепт, який дає змогу зберегти насичений смак чорної смородини протягом довгого часу. Варення стане чудовим доповненням до ваших сніданків, десертів або навіть млинців. Ви можете експериментувати, додаючи інші фрукти або спеції, щоб створити свій унікальний смак. Поділіться цими ласощами з сім'єю та друзями, і вони обов'язково оцінять ваші кулінарні таланти!