Солодка насолода - Абрикосове варення

Солодка насолода - Абрикосове варення
4.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів
  • 1 кг цукру
  • 250 мл чистої води
  • стручок ванілі

Рецепт приготування страви:

  1. Абрикоси перебрати, ретельно вимити і дати стекти воді. Очистити чисті абрикоси від кісточок і порізати кожну половину плода на 2-3 часточки. Кісточки розколоти горіхоколом і вийняти ядра. Кожне ядро кісточки розрізати на половинки.
  2. Цукор з'єднати з водою в окремій мисці та розмішати до отримання однорідної консистенції. Скласти подрібнені абрикоси в миску або каструлю, пересипаючи їх подрібненими ядрами від кісточок. Залити вміст миски/каструлі цукровим сиропом і поставити на вогонь.
  3. Помішуючи, довести абрикосове варення до кипіння. Одразу після цього зняти миску з вогню і залишити вистигати до трохи теплої температури. Процідити варення від сиропу і залишити в холодильнику мінімум на півгодини (можна на ніч).
  4. Через зазначений час з'єднати абрикоси із сиропом і поставити на вогонь. Помішуючи, довести абрикосове варення до кипіння і знову зняти з вогню. Процідити сироп від фруктів і остудити. Повторити цю процедуру ще раз.
  5. Коли і сироп, і часточки абрикос охолонуть, з'єднати їх, поставити на вогонь і довести до кипіння. Стручок ванілі розрізати на 2-3 частини й покласти зверху. Варити абрикосове варення, помішуючи, протягом 10 хвилин.
  6. Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом. Вийняти шматочки стручка ванілі з варення, розлити його по банках і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою.
  7. Варення з абрикос має настоятися в такому вигляді до повного охолодження. Після цього банки можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє абрикосове варення зберігається близько 2-3 років.

Абрикоси були вирощені в Китаї понад 4 тисячі років тому і вважаються символом краси та молодості. Варення з абрикосів містить велику кількість вітаміну А, який корисний для зору і здоров'я шкіри. Також, абрикосове варення може бути використане як чудове доповнення до млинців, йогурту або морозива, надаючи їм неперевершеного смаку.