Солодка насолода - Абрикосове варення
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 1 кг цукру
- 250 мл чистої води
- стручок ванілі
Рецепт приготування страви:
- Абрикоси перебрати, ретельно вимити і дати стекти воді. Очистити чисті абрикоси від кісточок і порізати кожну половину плода на 2-3 часточки. Кісточки розколоти горіхоколом і вийняти ядра. Кожне ядро кісточки розрізати на половинки.
- Цукор з'єднати з водою в окремій мисці та розмішати до отримання однорідної консистенції. Скласти подрібнені абрикоси в миску або каструлю, пересипаючи їх подрібненими ядрами від кісточок. Залити вміст миски/каструлі цукровим сиропом і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести абрикосове варення до кипіння. Одразу після цього зняти миску з вогню і залишити вистигати до трохи теплої температури. Процідити варення від сиропу і залишити в холодильнику мінімум на півгодини (можна на ніч).
- Через зазначений час з'єднати абрикоси із сиропом і поставити на вогонь. Помішуючи, довести абрикосове варення до кипіння і знову зняти з вогню. Процідити сироп від фруктів і остудити. Повторити цю процедуру ще раз.
- Коли і сироп, і часточки абрикос охолонуть, з'єднати їх, поставити на вогонь і довести до кипіння. Стручок ванілі розрізати на 2-3 частини й покласти зверху. Варити абрикосове варення, помішуючи, протягом 10 хвилин.
- Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом. Вийняти шматочки стручка ванілі з варення, розлити його по банках і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою.
- Варення з абрикос має настоятися в такому вигляді до повного охолодження. Після цього банки можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє абрикосове варення зберігається близько 2-3 років.
Абрикоси були вирощені в Китаї понад 4 тисячі років тому і вважаються символом краси та молодості. Варення з абрикосів містить велику кількість вітаміну А, який корисний для зору і здоров'я шкіри. Також, абрикосове варення може бути використане як чудове доповнення до млинців, йогурту або морозива, надаючи їм неперевершеного смаку.