Домашнє варення з лісової суниці: Смак, який вражає!

Домашнє варення з лісової суниці: Смак, який вражає!
4.2
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цукру
  • 1 кг суниці (бажано лісової)
  • 1 ст.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування домашнього суничного варення бажано використовувати дрібні суниці. Ягоди перебрати, промити і залишити стікати від води. Скласти суницю в каструлю, пересипаючи кожен шар цукром.
  2. Суниці з цукром мають настоятися не менше 4 годин у кімнатній температурі. Потім поставити каструлю на вогонь і, обережно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, довести до кипіння.
  3. Варити суничне варення 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Зняти ємність із плити, накрити її тканиною, а зверху кришкою. Залишити варення остигати на годину в кімнатній температурі. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким способом.
  4. Через зазначений час поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести її вміст до кипіння. Влити ложку лимонного соку і розмішати. Готувати варення із суниці ще хвилину. Розлити гаряче варення по стерильних банках, закатати їх кришками і перевернути.
  5. Залишити банки із суничним варенням перевернутими до повного охолодження. Потім можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє варення з лісової суниці зберігається близько 2 років.

Суничне варення можна використовувати як начинку для тістечок або як доповнення до йогурту чи оладок.

Варіюйте рецепт, додавши до суниці інші фрукти, такі як малина або полуниця, для нових смакових відкриттів.

Лісова суниця містить велику кількість антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету та поліпшенню здоров'я.