Смачне варення з чорної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 кг цукру
- 2 кг чорної смородини
- 350 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Чорну смородину перебрати, промити й обсушити. У велику каструлю або миску влити воду, додати ягоди і поставити на вогонь. Довести воду до кипіння на сильному вогні, а потім зменшити його.
- Варити чорну смородину близько 8-10 хвилин, помішуючи. Зняти каструлю/миску з варенням з плити, додати цукор і ретельно перемішати до його повного розчинення. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти готове варення з чорної смородини по банках, закатати їх кришками і перевернути. Залишити варення в такому положенні до повного охолодження. Зберігати готове варення необхідно в темному прохолодному місці.
- Домашнє смородинове варення може зберігатися до року в чистих (не стерильних) банках, або близько трьох років у стерильних банках. Смачного!
Не сумнівайтеся, що це варення з чорної смородини стане справжньою родзинкою вашого столу. Ця ягода багата на вітаміни та антиоксиданти, що корисно для вашого здоров'я. Додайте трохи варення на листочок свіжої м'яти до свого улюбленого десерту або використовуйте його як посипку на йогурт. Будьте творчими та насолоджуйтеся смаком літа протягом усього року!