Рецепт царського варення з аґрусу
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг цукру
- 1 кг аґрусу
- 0,5 л чистої води
- вишневе листя - опціонально (близько 20-30 шт.)
Рецепт приготування страви:
- Для приготування царського варення необхідно використовувати трохи недостиглий аґрус (тобто кислий). Аґрус перебрати, видалити листя, плодоніжки і коричневі кінчики ягід. Потім обережно розрізати кожну ягоду на дві частини і видалити насіння. Вишневе листя ретельно промити й обсушити.
- Скласти очищені ягоди аґрусу в миску або каструлю, періодично пересипаючи шари листям вишневого дерева. Залити аґрус із листям холодною водою так, щоб вона повністю покрила ягоди. Аґрус має настоятися близько 5-6 годин у кімнатній температурі.
- Потім відкинути ягоди з листям на друшляк і дати стекти всій воді. Цукор з'єднати з водою у великій мисці або каструлі, поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати ягоди з листям.
- Одразу після закипання зняти варення з аґрусу з плити і дати йому повністю охолонути (не менше 4 годин). Через зазначений час поставити миску/каструлю з варенням на вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Зняти варення з плити і залишити мінімум на 4 години.
- Повторити процедуру із закипанням, тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гаряче варення з аґрусу по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Царське варення з аґрусу має настоятися в такому вигляді не менше 3-4 годин. Потім можна прибрати банки в темне прохолодне місце для зберігання.