Як засолити скумбрію в домашніх умовах у розсолі.

Як засолити скумбрію в домашніх умовах у розсолі.
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні скумбрії
  • 500 мл води
  • 2 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. гірчичного порошку
  • 10 г запашного перцю
  • 50 мл соняшникової олії
  • 3 ст.л. столового оцту
  • пучок кропу
  • 2 лаврові листки

Рецепт приготування:

  1. Від скумбрії відрізаємо голову, хвости, спинні та бічні плавці. Робимо розріз на черевці та ретельно і уважно виймаємо нутрощі. Усі чорні плівки мають бути видалені, щоб уникнути гіркоти. Рибу добре промиваємо.
  2. Нарізаємо скумбрію порційними шматочками шириною до 2,5 см. Кладемо в ємність з кришкою.
  3. Кожен шар посипаємо дрібно нарізаним кропом.
  4. У воді розчиняємо цукор і сіль. Додаємо лаврові листки, перець.
  5. Доводимо до кипіння. Додаємо гірчицю і відразу знімаємо з вогню.
  6. Даємо маринаду охолонути до кімнатної температури, вливаємо оцет, олію і виливаємо суміш в ємність з рибою.
  7. Закриваємо ємність кришкою та ставимо в холодильник на 10 годин або краще на 2-3 дні.

Додаткові поради:

  • Додайте кілька шматочків гострого перцю або часник, щоб зробити скумбрію гострішою.
  • Використовуйте будь-яку зелень на свій смак.
  • Кількість зелені можна варіювати за бажанням або навіть не додавати, якщо вона вам не подобається.

Ця страва є чудовим доповненням до святкового столу або як закуска для сімейних зустрічей. Скумбрія в гірчичному маринаді відрізняється насиченим смаком та ароматом, а гірчиця надає їй пікантності та оригінальності.