Рецепт кукурудзи на грилі з ароматною скоринкою
Кухня
Інгредієнти:
- 3 качани кукурудзи
- 80 мл рослинної олії (кукурудзяної, оливкової або соняшникової)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Качани кукурудзи відокремити від пучків волосся і листя, скласти в миску і залити доверху холодною водою. Залишити замочуватися кукурудзу на півгодини в кімнатній температурі.
- Через зазначений час злити воду, насухо витерти качани й рівномірно змастити їх олією. Викласти кукурудзу на розігріту поверхню гриля і накрити кришкою.
- Готувати кукурудзу на грилі приблизно 20 хвилин до м'якості, періодично перевертаючи качани шипцями. Якщо качани старі - потрібно збільшити час приготування, щоб зерна встигли стати м'якими.
- Під час подачі посипати кожну кукурудзу сіллю та спеціями за смаком. Смачного!
Цікавинка: Кукурудза є дуже корисним продуктом. Вона містить велику кількість білка та багато вітамінів, таких як лізин, аргінін та триптофан, які необхідні для підтримання здоров'я і нормального функціонування організму. Кукурудза також багата антиоксидантами, такими як каротиноїди, які допомагають захистити організм від шкідливих впливів зовнішнього середовища та запобігають розвитку певних захворювань.