Рецепт кукурудзи на грилі з ароматною скоринкою

Рецепт кукурудзи на грилі з ароматною скоринкою
4.2
(14)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 качани кукурудзи
  • 80 мл рослинної олії (кукурудзяної, оливкової або соняшникової)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Качани кукурудзи відокремити від пучків волосся і листя, скласти в миску і залити доверху холодною водою. Залишити замочуватися кукурудзу на півгодини в кімнатній температурі.
  2. Через зазначений час злити воду, насухо витерти качани й рівномірно змастити їх олією. Викласти кукурудзу на розігріту поверхню гриля і накрити кришкою.
  3. Готувати кукурудзу на грилі приблизно 20 хвилин до м'якості, періодично перевертаючи качани шипцями. Якщо качани старі - потрібно збільшити час приготування, щоб зерна встигли стати м'якими.
  4. Під час подачі посипати кожну кукурудзу сіллю та спеціями за смаком. Смачного!

Цікавинка: Кукурудза є дуже корисним продуктом. Вона містить велику кількість білка та багато вітамінів, таких як лізин, аргінін та триптофан, які необхідні для підтримання здоров'я і нормального функціонування організму. Кукурудза також багата антиоксидантами, такими як каротиноїди, які допомагають захистити організм від шкідливих впливів зовнішнього середовища та запобігають розвитку певних захворювань.