Як посолити форель у домашніх умовах

Як посолити форель у домашніх умовах
4.6
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг тушок форелі
  • 60 г солі
  • 20 г цукру
  • 10 шт. горошку чорного перцю
  • 2-3 лаврові листки

Рецепт приготування:

З вказаної кількості продуктів виходить близько 6 порцій чудової, пряної закуски. Її можна подавати з чорним хлібом як самостійну страву або додати до складу різних тарталеток чи ролів.

  1. Візьміть форель та очистіть від нутрощів, ретельно промийте. Відділіть філе та наріжте на порції.
  2. Змішайте сіль і цукор.
  3. На дно ємності покладіть половину перцю та листя. Посипте сумішшю цукрового піску та кухонної солі.
  4. Філе риби поділіть навпіл, одну частину викладіть на спеції, шкірою донизу.
  5. Знову посипте цукрово-сольовою сумішшю.
  6. Зверху покладіть решту риби. Тепер її розміщуйте м'ясом донизу.
  7. Посипте заготівлю залишками приправ та спецій.
  8. Накрийте кришкою, відправте на холод.

Ласощі можна дегустувати через 24 години. Перед подачею наріжте форель тонкими скибочками та збризніть свіжим лимонним соком за смаком та бажанням. Зберігайте слабосолону форель у холодильнику не довше тижня. Якщо в рецептурі збільшити кількість хлориду натрію, термін придатності збільшиться до 10 днів. Можна витягнути рибу з розсолу та загорнувши у фольгу, відправити в морозильну камеру – тоді риба збережеться довше.

Додаткова інформація:

Слабосолона форель - це не тільки смачна, але й корисна закуска. Форель багата на омега-3 жирні кислоти, які благотворно впливають на здоров'я серця та судин. Крім того, риба є відмінним джерелом білка і вітамінів групи B. Подавати слабосолону форель можна з різноманітними гарнірами, наприклад, з молодою картоплею або свіжими овочами. Ця страва стане відмінним доповненням до святкового столу або ж до повсякденного меню.