Як посолити форель у домашніх умовах
Інгредієнти:
- 1 кг тушок форелі
- 60 г солі
- 20 г цукру
- 10 шт. горошку чорного перцю
- 2-3 лаврові листки
Рецепт приготування:
З вказаної кількості продуктів виходить близько 6 порцій чудової, пряної закуски. Її можна подавати з чорним хлібом як самостійну страву або додати до складу різних тарталеток чи ролів.
- Візьміть форель та очистіть від нутрощів, ретельно промийте. Відділіть філе та наріжте на порції.
- Змішайте сіль і цукор.
- На дно ємності покладіть половину перцю та листя. Посипте сумішшю цукрового піску та кухонної солі.
- Філе риби поділіть навпіл, одну частину викладіть на спеції, шкірою донизу.
- Знову посипте цукрово-сольовою сумішшю.
- Зверху покладіть решту риби. Тепер її розміщуйте м'ясом донизу.
- Посипте заготівлю залишками приправ та спецій.
- Накрийте кришкою, відправте на холод.
Ласощі можна дегустувати через 24 години. Перед подачею наріжте форель тонкими скибочками та збризніть свіжим лимонним соком за смаком та бажанням. Зберігайте слабосолону форель у холодильнику не довше тижня. Якщо в рецептурі збільшити кількість хлориду натрію, термін придатності збільшиться до 10 днів. Можна витягнути рибу з розсолу та загорнувши у фольгу, відправити в морозильну камеру – тоді риба збережеться довше.
Додаткова інформація:
Слабосолона форель - це не тільки смачна, але й корисна закуска. Форель багата на омега-3 жирні кислоти, які благотворно впливають на здоров'я серця та судин. Крім того, риба є відмінним джерелом білка і вітамінів групи B. Подавати слабосолону форель можна з різноманітними гарнірами, наприклад, з молодою картоплею або свіжими овочами. Ця страва стане відмінним доповненням до святкового столу або ж до повсякденного меню.