Яблучний глінтвейн
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л яблучного соку
- 750 мл червоного сухого вина
- 1 середній лимон
- 1 маленьке яблуко (або половина середнього)
- 2 ст.л. цукру
- 5-6 бутончиків гвоздики
- 0,5 ч.л. меленої кориці
Рецепт приготування:
- З'єднайте у каструлі яблучний сік та вино, поставте на вогонь. Нагрійте глінтвейн, постійно помішуючи, до температури 70-75 градусів Цельсія (просто гарячий, не киплячий). Якщо нагріти вино сильніше - воно втратить свої властивості.
- Лимон вимийте та поріжте тонкими напівкільцями, яблуко очистіть від шкірки, насіння та поріжте дрібними кубиками. Додайте лимон разом з корицею, яблуком, гвоздикою та цукром в гарячий глінтвейн з яблучним соком і розмішайте.
- Прогрійте все на слабкому вогні протягом 1-2 хвилин та зніміть з плити. Накрийте каструлю кришкою, огорніть рушником або ковдрою та залиште на 5 хвилин.
- Розлийте отриманий напій по склянкам (можна процідити його через сито), прикрасьте на свій смак та подавайте до столу гарячим.
Смачного!