Яблучний глінтвейн

Яблучний глінтвейн
4.3
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л яблучного соку
  • 750 мл червоного сухого вина
  • 1 середній лимон
  • 1 маленьке яблуко (або половина середнього)
  • 2 ст.л. цукру
  • 5-6 бутончиків гвоздики
  • 0,5 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. З'єднайте у каструлі яблучний сік та вино, поставте на вогонь. Нагрійте глінтвейн, постійно помішуючи, до температури 70-75 градусів Цельсія (просто гарячий, не киплячий). Якщо нагріти вино сильніше - воно втратить свої властивості.
  2. Лимон вимийте та поріжте тонкими напівкільцями, яблуко очистіть від шкірки, насіння та поріжте дрібними кубиками. Додайте лимон разом з корицею, яблуком, гвоздикою та цукром в гарячий глінтвейн з яблучним соком і розмішайте.
  3. Прогрійте все на слабкому вогні протягом 1-2 хвилин та зніміть з плити. Накрийте каструлю кришкою, огорніть рушником або ковдрою та залиште на 5 хвилин.
  4. Розлийте отриманий напій по склянкам (можна процідити його через сито), прикрасьте на свій смак та подавайте до столу гарячим.

Смачного!