Секрети приготування березового квасу
Кухня
Інгредієнти:
- 10 л березового соку
- 400-500 гр цукру
- 100 гр родзинок
Рецепт приготування страви:
- Березовий сік процідити у велику миску через марлю, складену в три шари. Додати в проціджений березовий сік цукор, родзинки і розмішати. Поставити квас із березового соку настоюватися в тепле місце.
- Березовий квас має бродити близько 3 діб. Отриману рідину процідити через два шари марлі в бутель або іншу місткість. щільно закрити місткість кришкою і поставити в холодильник мінімум на годину.
- Після цього можна подавати напій до столу. Квас із березового соку можна пити в чистому вигляді або використовувати в приготуванні окрошки. Домашній березовий квас зберігається в холодильнику до 4 місяців.
Не тільки березовий квас здатний здивувати вас своїм смаком і користю. Березова сироватка, яка залишається після виготовлення квасу, також має низку корисних властивостей. Вона багата на пробіотики, які сприяють зміцненню імунної системи та підтримці шлунково-кишкового тракту. Замість того, щоб викидати сироватку, використовуйте її для приготування смачних йогуртів, сирів або випічки. Таким чином, ви не тільки скористаєтеся всіма перевагами березового квасу, а й уникнете зайвих відходів і станете більш екологічно освіченими.