Секрети приготування березового квасу

Секрети приготування березового квасу
3.7
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 л березового соку
  • 400-500 гр цукру
  • 100 гр родзинок

Рецепт приготування страви:

  1. Березовий сік процідити у велику миску через марлю, складену в три шари. Додати в проціджений березовий сік цукор, родзинки і розмішати. Поставити квас із березового соку настоюватися в тепле місце.
  2. Березовий квас має бродити близько 3 діб. Отриману рідину процідити через два шари марлі в бутель або іншу місткість. щільно закрити місткість кришкою і поставити в холодильник мінімум на годину.
  3. Після цього можна подавати напій до столу. Квас із березового соку можна пити в чистому вигляді або використовувати в приготуванні окрошки. Домашній березовий квас зберігається в холодильнику до 4 місяців.

Не тільки березовий квас здатний здивувати вас своїм смаком і користю. Березова сироватка, яка залишається після виготовлення квасу, також має низку корисних властивостей. Вона багата на пробіотики, які сприяють зміцненню імунної системи та підтримці шлунково-кишкового тракту. Замість того, щоб викидати сироватку, використовуйте її для приготування смачних йогуртів, сирів або випічки. Таким чином, ви не тільки скористаєтеся всіма перевагами березового квасу, а й уникнете зайвих відходів і станете більш екологічно освіченими.