Грузді в томатному соусі

Грузді в томатному соусі
3.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг груздів
  • 2 кг помідорів
  • 5 болгарських перців
  • 1-2 цибулини
  • невеликий пучок кропу
  • 10 горошин чорного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • сіль та цукор за смаком

Інструкції:

  1. Грузді потрібно ретельно вимити і скласти в каструлю або миску. Залити грузді солоною холодною водою і залишити на 1 годину в кімнатній температурі.

  2. Тим часом вимити помідори, вирізати з них місце, де прикріплювалась плодоніжка. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та порізати смужками. Цибулю і часник очистити, порізати на великі шматки.

  3. Пропустити помідори через м'ясорубку і процідити через сито від шкірки і насіння (не обов'язково). Потім пропустити через м'ясорубку болгарський перець з цибулею і часником, додати овочеву суміш в томатне пюре і перемішати.

  4. Поставити томатне пюре з овочами на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Проварити томатний соус протягом 15-20 хвилин до легкого загущення. В кінці посолити і додати цукор за смаком.

  5. Грузді потрібно промити, обсушити і скласти в окрему каструлю з киплячою водою. Проварити гриби протягом 15 хвилин до готовності і відкинути на дуршлаг, дати стекти воді.

  6. Банки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити. Кріп промити і нашинкувати, укласти разом з горошинами чорного перцю на дно банок.

  7. Зверху укласти відварені гриби та залити їх гарячим томатним соусом.

  8. Закрити банки кришками, перевернути дном вверх і укутати ковдрою. Через 5-6 годин можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму в темне прохолодне місце. Грузді в томатному соусі зберігаються приблизно 1-1,5 роки.