Рецепт швидких булочок

Рецепт швидких булочок
4.4
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 230 мл молока
  • 2 яйця
  • 120 гр борошна
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко і яйця вийняти з холодильника і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Духовку розігріти до 220/240С, формочки для кексів змастити трохи рослинною олією. Якщо ви використовуєте силіконові формочки, їх змащувати не потрібно.
  2. Борошно просіяти через сито разом із сіллю і розмішати. Яйця вбити в миску, збити вінчиком або виделкою до однорідного кольору. Поступово підмішати до яєчної суміші борошняну і розтерти виделкою.
  3. Постійно розмішуючи тісто виделкою/вінчиком, влити тонкою цівкою молоко. Збити все вінчиком до однорідної консистенції. Заповнити тістом порційні формочки приблизно на половину (тому що булочки швидко піднімаються вдвічі).
  4. Випікати домашні булочки приблизно 15 хвилин за вказаної температури. Потім зменшити її до 180С і випікати 15-20 хвилин до готовності. Вийняти формочки з духовки і залишити їх на кілька хвилин остигати.
  5. Швидкі булочки готові, можна наповнювати їх будь-якою солодкою або несолодкою начинкою. Приємного чаювання! 

Також ви можете прикрасити свої булочки цукровою пудрою, глазур'ю або намазати вершковим маслом для більш насиченого смаку. Завдяки їх простоті і варіативності вони стануть чудовим додатком до будь-якого святкового чаю або кави.