Рецепт швидких булочок
Кухня
Інгредієнти:
- 230 мл молока
- 2 яйця
- 120 гр борошна
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Молоко і яйця вийняти з холодильника і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Духовку розігріти до 220/240С, формочки для кексів змастити трохи рослинною олією. Якщо ви використовуєте силіконові формочки, їх змащувати не потрібно.
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю і розмішати. Яйця вбити в миску, збити вінчиком або виделкою до однорідного кольору. Поступово підмішати до яєчної суміші борошняну і розтерти виделкою.
- Постійно розмішуючи тісто виделкою/вінчиком, влити тонкою цівкою молоко. Збити все вінчиком до однорідної консистенції. Заповнити тістом порційні формочки приблизно на половину (тому що булочки швидко піднімаються вдвічі).
- Випікати домашні булочки приблизно 15 хвилин за вказаної температури. Потім зменшити її до 180С і випікати 15-20 хвилин до готовності. Вийняти формочки з духовки і залишити їх на кілька хвилин остигати.
- Швидкі булочки готові, можна наповнювати їх будь-якою солодкою або несолодкою начинкою. Приємного чаювання!
Також ви можете прикрасити свої булочки цукровою пудрою, глазур'ю або намазати вершковим маслом для більш насиченого смаку. Завдяки їх простоті і варіативності вони стануть чудовим додатком до будь-якого святкового чаю або кави.