Гарбузовий кекс у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 300-350 г гарбуза, очищеного від насіння та шкірки (або 280 гр гарбузового пюре)
- 200 г цукру
- 150 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 1 ч.л. меленої кориці
- ½ ч.л. соди
- ¼ ч.л. меленого мускатного горіха
- ¼ ч.л. молотого імбиру
- ¼ ч.л. солі
Додатково:
- 1,5 ст.л. лимонного соку та 200 г цукрової пудри (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими шматочками і покласти в каструлю з киплячою водою. Після другого закипання знизити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити гарбуз протягом близько півгодини, доки він не стане м'яким.
- Злити відвар в окремий посуд, пюре гарбуза подрібнити блендером або протерти через сито. Просіяти борошно через сито, додати сіль, соду, корицю, мелений мускатний горіх та імбир в одну миску і перемішати.
- У окремій мисці збити яйця, додати цукор і збити на високій швидкості протягом 5-6 хвилин, доки не утвориться пишна світло-кремова маса. Поступово додавати рослинну олію тонким струмком до яєчного крему та знову збити протягом кількох хвилин до однорідності. На завершення додати гарбузове пюре і знову змішати до однорідності.
- Поступово додавати суміш сухих інгредієнтів до отриманої маси, постійно помішуючи.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і перелити туди гарбузове тісто. Випікати гарбузовий кекс у режимі "Випічка" протягом приблизно 45 хвилин.
- Вийняти готовий кекс за допомогою підставки для варки на пару і залишити охолонути протягом 15-20 хвилин.
- Тим часом приготувати глазур: просіяти цукрову пудру через сито, утворивши у центрі углиблення. Додавати лимонний сік в центр та перемішувати пудру з країв до повного розчинення цукру. Покрити поверхню кекса отриманою глазур'ю.
- Смакуйте цей ароматний гарбузовий кекс разом з чаєм та насолоджуйтесь!
Цікавий факт:
Гарбузовий кекс є популярним десертом на Хелловін (День усіх святих) у багатьох країнах. У США його часто прикрашають надрукованими обличчями, щоб створити "стриві" (Jack-o'-lantern). Це традиційни святкови ласощі, яки привертають увагу і збагачують святкову атмосферу.