Гарбузовий мармелад
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг м'якоті гарбуза
- 250 грам цукру
- 3 столові ложки лимонного соку
Інструкції:
- Нагрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте деко, покривши його пергаментним папером або змастивши рослинною олією.
- Очистіть гарбуз від шкіри та насіння, наріжте на невеликі шматочки і розмістіть на підготовленому деку. Запікайте гарбуз в духовці приблизно 20 хвилин, доки він не стане м'яким.
- Вийміть гарбуз з духовки і переложіть у миску. Змеліть його за допомогою блендера, м'ясорубки.
- Процідіть гарбузове пюре крізь сито (опціонально), а потім переложіть у каструлю та поставте на вогонь.
- Додайте цукор та лимонний сік до гарбузового пюре, перемішайте і доведіть до кипіння, помішуючи.
- Знизьте вогонь та варіть гарбузове пюре протягом 5-10 хвилин до того, як воно загусне (коли воно почне відділятися від ложки при постукуванні - це означає, що мармелад готовий).
- Підготуйте форму для мармеладу, покривши її пергаментним папером. Вилийте гарбузове пюре на форму рівномірним шаром (не товще 2см).
- Залиште гарбузовий мармелад мінімум на одну добу при кімнатній температурі (без накриття). Потім наріжте затверділе пюре на кубики, квадрати або ромби і обваляйте з усіх боків у цукрі або цукровій пудрі.
- Зберігайте гарбузовий мармелад в герметичній упаковці з пластику або скла (найкраще загортати мармелад пергаментом).
Цей гарбузовий мармелад - чудовий десерт на будь-який випадок. Він може бути ідеальним доповненням до сніданку, обіду або вечері, а також чудово підійде як солодка закуска на будь-який час дня. Крім того, цей десерт багатий на вітаміни та мінерали, що робить його ідеальним для включення до вашого раціону.