Гарбузовий мармелад

Гарбузовий мармелад
3.8
(9)
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якоті гарбуза
  • 250 грам цукру
  • 3 столові ложки лимонного соку

Інструкції:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте деко, покривши його пергаментним папером або змастивши рослинною олією.
  2. Очистіть гарбуз від шкіри та насіння, наріжте на невеликі шматочки і розмістіть на підготовленому деку. Запікайте гарбуз в духовці приблизно 20 хвилин, доки він не стане м'яким.
  3. Вийміть гарбуз з духовки і переложіть у миску. Змеліть його за допомогою блендера, м'ясорубки.
  4. Процідіть гарбузове пюре крізь сито (опціонально), а потім переложіть у каструлю та поставте на вогонь.
  5. Додайте цукор та лимонний сік до гарбузового пюре, перемішайте і доведіть до кипіння, помішуючи.
  6. Знизьте вогонь та варіть гарбузове пюре протягом 5-10 хвилин до того, як воно загусне (коли воно почне відділятися від ложки при постукуванні - це означає, що мармелад готовий).
  7. Підготуйте форму для мармеладу, покривши її пергаментним папером. Вилийте гарбузове пюре на форму рівномірним шаром (не товще 2см).
  8. Залиште гарбузовий мармелад мінімум на одну добу при кімнатній температурі (без накриття). Потім наріжте затверділе пюре на кубики, квадрати або ромби і обваляйте з усіх боків у цукрі або цукровій пудрі.
  9. Зберігайте гарбузовий мармелад в герметичній упаковці з пластику або скла (найкраще загортати мармелад пергаментом).

Цей гарбузовий мармелад - чудовий десерт на будь-який випадок. Він може бути ідеальним доповненням до сніданку, обіду або вечері, а також чудово підійде як солодка закуска на будь-який час дня. Крім того, цей десерт багатий на вітаміни та мінерали, що робить його ідеальним для включення до вашого раціону.