Пастила з груш

Пастила з груш
4.5
(11)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг груш
  • 0,5 кг смородини (або 0,5 кг слив або лимонного соку)
  • 150 г цукру

Інструкції:

  1. Промийте груші, обсушіть і видаліть серцевину. Наріжте на невеликі шматочки разом зі шкіркою.
  2. Залийте смородину кип'ятком, злийте воду, перемішайте ягоди у блендері до стану пюре або протріть через сито. Якщо ви використовуєте сливи, видаліть кісточки та поріжте на шматочки. Якщо ви використовуєте лимонний сік, розріжте лимон та протріть через сито.
  3. Перенесіть нарізані груші в каструлю, додайте приблизно 50 мл води та поставте на маленький вогонь. Додайте смородину, лимонний сік та сливи. Помішуйте все разом і доведіть до кипіння.
  4. Після закипання знизьте вогонь до мінімуму та прикрийте каструлю кришкою, залишивши місце для виходу пару. Готуйте грушевий джем близько 40-50 хвилин, до того, як фрукти стануть м'якими. Періодично помішуйте дерев'яною або пластиковою ложкою. 
  5. Після цього пропустіть грушевий джем через м'ясорубку, перемеліть у блендері до однорідності або протріть через сито. Поверніть джем на вогонь, додайте цукор та готуйте до загустіння на маленькому вогні, помішуючи (приблизно 10-20 хвилин).
  6. Розігрійте духовку до 100/120 градусів Цельсія, застеліть лист пергаментним папером та змастіть його олією. Розподіліть грушеве пюре по листу рівномірним тонким шаром, приблизно 1 см товщиною, та поставте в розігріту духовку.
  7. Трохи відкрийте дверцята духовки та закріпіть їх у цьому положенні на всій тривалості запікання. Готуйте пастилу з груш приблизно 15-25 хвилин до повного випарювання рідини.
  8. Вийміть лист з духовки та залиште до повного охолодження. Охолоджену грушеву пастилу відокреміть від паперу та скрутіть у рулет (можна попередньо накрити її пергаментним папером, щоб шари не склеїлися).
  9. Зберігайте домашню пастилу в холодильнику в щільно закритому скляному або пластиковому контейнері.

Цей рецепт домашньої грушової пастили - прекрасний спосіб використати зрілі груші та смородину (або інші фрукти) з вашого городу. Пастила має чудовий аромат та ніжну текстуру, яку можна регулювати, змінюючи час сушіння в духовці. Ви також можете спробувати змішувати різні сорти фруктів, щоб отримати різноманітний смак. А готуючи цей десерт разом з дітьми, можна не тільки насолоджуватися процесом, а й дати їм можливість дізнатися більше про приготування їжі та фруктів. Крім того, грушова пастила є чудовим подарунком для друзів та рідних, який підійде до чаю або як солодкий перекус.