Творожна маса з ізюмом

Творожна маса з ізюмом
4.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г творогу 0%
  • 100 г сметани 15%
  • 80 г ізюму (можна замінити на курагу, чорнослив або сушені ягоди)
  • 1 ст. л. цукру-пудри (за смаком)
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Інструкції:

  1. Залити ізюм гарячою водою і залишити на 15 хвилин.
  2. Протерти творог через сито або пропустити через м'ясорубку.
  3. Додати до творогу сметану, цукор-пудру, ванільний цукор і ретельно перемішати виделкою або вінчиком до однорідності.
  4. Збити творожну масу блендером або міксером до повітряності.
  5. Злити воду з ізюму і висушити його на серветці або паперовому рушнику. Курагу або чорнослив порізати на невеликі шматочки.
  6. Додати ізюм до творожної маси і перемішати.
  7. Накрити миску з творожною масою кришкою або плівкою та поставити в холодильник на 30-60 хвилин.
  8. Подавати охолоджену творожну масу, за бажанням, прикрасити тертим шоколадом.

Цікаво знати: творожна маса - це традиційна страва української страва, яка виготовляється з м'якого творогу, сметани та цукру. Вона може бути приготовлена з іншими додатками, такими як сухі фрукти або ягоди, ізюмом або горіхами. Творожна маса з ізюмом є одним з найбільш популярних варіантів цієї страви. Цей десерт дуже поживний, бо творог - джерело білків та кальцію, а ізюм - багатий на антиоксиданти і вітамін С.