Гарбузовий латте

Гарбузовий латте
4.5
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Холодна пора року - ідеальний час для розкішних напоїв, що зігрівають душу. Додайте трохи магії в своє життя за допомогою цього оригінального рецепту тибетського гарбузового латте з ароматними спеціями.

Інгредієнти:

  • 0,5 л чистої води
  • 100 г згущених вершків
  • 4 ст.л. гарбузового пюре (приблизно 150 г гарбуза)
  • 2 ст.л. меленої кави
  • 3/4 ч.л. меленої кориці
  • 1/5 ч.л. меленого мускатного горіху
  • 1/5 ч.л. меленого імбиру
  • 1 бутончик гвоздики

Рецепт приготування:

  1. Зробіть гарбузове пюре, перед тим відваривши кубики гарбуза до м'якості у підсоленій воді. Злийте воду та розітріть гарбуз до консистенції пюре.
  2. Заваріть міцну каву, використовуючи 2 ст.л. кави та 300 мл води.
  3. У великій каструлі з'єднайте гарбузове пюре з 200 мл води, згущеними вершками, гвоздикою та поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, але не доводьте до кипіння.
  4. Додайте всі спеції та доведіть до кипіння. Знявши з вогню, видаліть бутончик гвоздики.
  5. Використовуючи блендер, збийте гарбузово-вершкову суміш до утворення піни.
  6. Розлийте гарбузову масу у склянки для латте, потім додайте однакову кількість кави до кожної порції.
  7. За бажанням, прикрасьте напій збитими вершками, карамеллю, топінгом або сиропом, а також посипте сумішшю спецій, які використовувались для приготування кави.
  8. Подавайте тибетський гарбузовий латте одразу після приготування та насолоджуйтеся неперевершеним поєднанням смаків.

Цей рецепт втілює найкращі осінні традиції в неперевершеному поєднанні гарбуза та спецій. Спробуйте його, щоб зігрітися та отримати натхнення в холодні дні!