Гарбузовий латте

Кухня
Холодна пора року - ідеальний час для розкішних напоїв, що зігрівають душу. Додайте трохи магії в своє життя за допомогою цього оригінального рецепту тибетського гарбузового латте з ароматними спеціями.
Інгредієнти:
- 0,5 л чистої води
- 100 г згущених вершків
- 4 ст.л. гарбузового пюре (приблизно 150 г гарбуза)
- 2 ст.л. меленої кави
- 3/4 ч.л. меленої кориці
- 1/5 ч.л. меленого мускатного горіху
- 1/5 ч.л. меленого імбиру
- 1 бутончик гвоздики
Рецепт приготування:
- Зробіть гарбузове пюре, перед тим відваривши кубики гарбуза до м'якості у підсоленій воді. Злийте воду та розітріть гарбуз до консистенції пюре.
- Заваріть міцну каву, використовуючи 2 ст.л. кави та 300 мл води.
- У великій каструлі з'єднайте гарбузове пюре з 200 мл води, згущеними вершками, гвоздикою та поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, але не доводьте до кипіння.
- Додайте всі спеції та доведіть до кипіння. Знявши з вогню, видаліть бутончик гвоздики.
- Використовуючи блендер, збийте гарбузово-вершкову суміш до утворення піни.
- Розлийте гарбузову масу у склянки для латте, потім додайте однакову кількість кави до кожної порції.
- За бажанням, прикрасьте напій збитими вершками, карамеллю, топінгом або сиропом, а також посипте сумішшю спецій, які використовувались для приготування кави.
- Подавайте тибетський гарбузовий латте одразу після приготування та насолоджуйтеся неперевершеним поєднанням смаків.
Цей рецепт втілює найкращі осінні традиції в неперевершеному поєднанні гарбуза та спецій. Спробуйте його, щоб зігрітися та отримати натхнення в холодні дні!