Фруктові канапе
Кухня
Інгредієнти:
- 12 ягід полуниці
- 12 виноградинок (бажано без кісточок, червоного кольору)
- 24 ягоди лохини (можна замінити великою чорною смородиною)
- 200 гр м'якоті дині
- 200 гр свіжого або консервованого ананаса
- 2 середніх ківі (можна замінити зеленим виноградом)
- + 12 дерев'яних шпажок для канапе
Рецепт приготування страви:
- Полуницю, лохину та виноград вимити, очистити ягоди полуниці від хвостиків. У кожної полуниці зрізати трохи широкої частини (на місці плодоніжок). М'якоть дині очистити від шкірки і порізати маленькими кубиками однакового розміру.
- Якщо ви використовуєте консервований ананас, потрібно відкрити банку і злити сироп, а м'якоть порізати невеликими кубиками (такими ж за розміром, як і диню). Свіжий ананас потрібно очистити і порізати невеликими кубиками.
- Ківі почистити і порізати такими ж кубиками, як і решту фруктів для канапе. Нанизати фрукти на шпажки в такому порядку: першими нанизати виноградинки, потім дві ягоди лохини/смородини, потім кубики ківі, ананаси та дині. Останніми нанизати на шпажки ягоди полуниці.
- Подавати фруктові канапе до столу можна відразу після приготування, за бажанням можна полити їх лимонним соком або розтопленим шоколадом. Смачного!
Фруктові канапе - це не тільки дуже простий рецепт, а й чудова можливість продемонструвати свою творчість. Ви можете експериментувати з різними фруктами і комбінаціями, створюючи унікальні канапе, які підкреслять ваш стиль і смак. Не забудьте подавати їх красиво прикрашеними, щоб зробити свій стіл ще більш привабливим. Такі фруктові канапе стануть чудовим доповненням до будь-якого святкового заходу або просто для насолоди у вечірній час із близькими людьми.