Консервований березовий сік: простий рецепт на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 7 л березового соку
- 150 гр цукру
- 3-4 гілочки м'яти (можна замінити половиною лимона)
- пів ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Березовий сік влити в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання зняти рудувату піну з поверхні та додати м'яту (попередньо промити) або кружки лимона, цукор і лимонну кислоту проварити сік протягом 10 хвилин за слабкого кипіння.
- Тим часом простерилізувати скляні банки в духовці, на пару або в мікрохвильовці. Кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин. Киплячий сік перелити одразу в банки (підкласти під них лезо ножа або ложку, щоб вони не лопнули).
- Закатати банки кришками і перевернути догори дном. Укутати банки теплою ковдрою або рушником і залишити на 10-15 годин до повного охолодження. Зняти рушником, перевернути банки кришкою догори і прибрати в темне прохолодне місце.
- Зберігати консервований березовий сік разом з іншими заготовками на зиму до 1-2 років.
Березовий сік - це чудовий спосіб отримати корисний напій на всі сезони року. Він містить в собі багато вітамінів та мінералів, що допомагають підтримувати здоров'я. Крім того, він може бути використаний як основа для приготування різних напоїв та коктейлів.
Цей рецепт містить додаткові інгредієнти - м'яту та лимон, які роблять напій більш освіжаючим. Якщо ви не любите м'яту, то можете замінити її на інші ароматичні трави, такі як розмарин або базилік.