Медовий бісквіт

Медовий бісквіт
4.1
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 180-200 гр борошна
  • 170 гр цукру
  • 2 ст.л. меду

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в теплому місці на 10 хвилин. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Борошно просіяти через сито в чисту миску.
  2. Яйця вбити в окрему миску і почати збивати їх міксером. Потім тонкою цівкою всипати цукор і збивати ще кілька хвилин. Влити мед і збивати яєчну масу ще 5 хвилин на високій швидкості.
  3. Обережно підмішати лопаткою борошно до медової маси і вимішати кілька разів до однорідності. Одразу ж перелити бісквітне тісто у форму і відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікати медовий бісквіт приблизно півгодини до готовності. Потім вимкнути вогонь, прочинити дверцята духовки і залишити форму там ще на 5-10 хвилин. Вийняти форму з бісквітом і накрити його легким рушником на 5 хвилин.
  5. Якщо ви збираєтеся використовувати медовий бісквіт для приготування торта, його потрібно повністю остудити у формі, а потім вийняти на решітку. Потім розрізати його вздовж на 2-3 частини і просочити кремом.
  6. Можна вийняти бісквіт із медом із форми ще теплим, нарізати порційними шматочками і подавати до чаю. Смачного!

Цей медовий бісквіт стане чудовим доповненням до вашого десерту. Мед надає йому ніжного смаку й аромату, а рецепт досить простий для виконання. Ви можете експериментувати з додаванням інших інгредієнтів, наприклад, вишні або горіхи, щоб змінити смак і створити свій унікальний рецепт медового бісквіта. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся цим смачним десертом разом!