Рецепт пирога із заварного тіста з яблуками

Рецепт пирога із заварного тіста з яблуками
3.8
(14)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука
  • 150 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • пів-лимона
  • 3 ст.л. сметани
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Форму застелити пергаментним папером, змастити її олією або вершковим маслом. Духовку розігріти до 180С. Яблука очистити від шкірки та насіння, порізати м'якоть тонкими скибочками. З половини лимона зняти цедру і натерти її на дрібній тертці. М'якоть лимона нарізати скибочками, кісточки видалити.
  2. Викласти на дно застеленої форми яблука з м'якоттю і цедрою лимона, перемішати. Приготувати заварне тісто для пирога з яблуками. Вершкове масло покласти в каструлю з товстим дном (або глибоку сковороду), поставити її на невеликий вогонь.
  3. Всипати цукор і ретельно розмішати. Помішуючи, довести масло до рідкого стану і повного розчинення цукру. Потім додати сметану і перемішати, довести до закипання.
  4. Одразу після цього підмішати до масляної суміші борошно і вимішати тісто до однорідності. Швидко зняти каструлю з плити і продовжувати вимішування ще кілька секунд. Заварне тісто для пирога має вийти м'яким і еластичним, за необхідності додати ще трохи борошна.
  5. Отримане тісто рівномірно розподілити поверх яблучної начинки і відправити форму в розігріту духову шафу. Запікати пиріг із заварного тіста приблизно 40 хвилин до готовності.
  6. Потім вийняти форму і дати їй трохи охолонути. Перевернути пиріг на тарілку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!