Рецепт пирога із заварного тіста з яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 4 великих яблука
- 150 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- пів-лимона
- 3 ст.л. сметани
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Форму застелити пергаментним папером, змастити її олією або вершковим маслом. Духовку розігріти до 180С. Яблука очистити від шкірки та насіння, порізати м'якоть тонкими скибочками. З половини лимона зняти цедру і натерти її на дрібній тертці. М'якоть лимона нарізати скибочками, кісточки видалити.
- Викласти на дно застеленої форми яблука з м'якоттю і цедрою лимона, перемішати. Приготувати заварне тісто для пирога з яблуками. Вершкове масло покласти в каструлю з товстим дном (або глибоку сковороду), поставити її на невеликий вогонь.
- Всипати цукор і ретельно розмішати. Помішуючи, довести масло до рідкого стану і повного розчинення цукру. Потім додати сметану і перемішати, довести до закипання.
- Одразу після цього підмішати до масляної суміші борошно і вимішати тісто до однорідності. Швидко зняти каструлю з плити і продовжувати вимішування ще кілька секунд. Заварне тісто для пирога має вийти м'яким і еластичним, за необхідності додати ще трохи борошна.
- Отримане тісто рівномірно розподілити поверх яблучної начинки і відправити форму в розігріту духову шафу. Запікати пиріг із заварного тіста приблизно 40 хвилин до готовності.
- Потім вийняти форму і дати їй трохи охолонути. Перевернути пиріг на тарілку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!