Пухкі плюшки з цукром
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 250 мл молока (+ 2 ст.л.)
- 100 гр цукру
- 70 гр вершкового масла
- 1 яйце (+ 1 жовток)
- 3 ст.л. рослинної олії
- 10 гр сухих дріжджів
- 10 гр ванільного цукру
- пів ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (близько 35С), додати кілька столових ложок цукру, дріжджі та ретельно розмішати. Залишити дріжджову рідину на 15 хвилин у теплі. Близько 40 гр вершкового масла розтопити на водяній бані і дати йому охолонути до теплої температури.
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю, двома столовими ложками цукру і ванільним цукром, розмішати і ще раз просіяти. У центрі борошняної суміші зробити заглиблення і поступово влити туди молочну суміш, ретельно перемішати.
- Потім поступово влити розтоплене вершкове масло і олію, замісити тісто руками до однорідності. Накрити кулю тіста легким вологим рушником і залишити її в теплі (35С). Дріжджове тісто для булочок із цукром має настоятися в теплому місці приблизно 45 хвилин.
- Вершкове масло, що залишилося, вийняти з холодильника і залишити в теплі, щоб воно підтануло. Тісто, що підійшло, вийняти на стіл, змащений олією, і розкачати в пласт завтовшки близько 0,5 см.
- Змастити розкатаний пласт м'яким вершковим маслом і присипати 2 ст.л. цукру. Згорнути пласт тіста з маслом і цукром у не надто щільний рулет і нарізати його шматочками завтовшки близько 1,5 см. Деко змастити олією і викласти на нього плюшки.
- Залишити плюшки з цукром на 20-30 хвилин у теплі. Жовток відокремити від білка, змішати з 2 ст. л. молока і залишити в кімнатній температурі на цей же час. Через зазначений час змастити поверхню тіста жовтковою сумішшю і посипати плюшки цукром.
- Відправити деко в духовку, розігрівати її до 180С. Випікати плюшки з цукром приблизно 40 хвилин (з урахуванням часу на розігрів духовки). Потім вийняти деко, залишити його на 15 хвилин остигати. Цукрові плюшки смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Цей рецепт є досить простим, і всі необхідні інгредієнти, напевно, вже є у вашій кухні. Натомість ви отримаєте справжню кулінарну насолоду. Завдяки дріжджовому тісту, плюшки стають повітряними та пухкими, а цукрове покриття надає їм легкої солодкості.