Часникові стрілки з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.
- сіль – 1 щіпка
- чорний мелений перець – 1 щіпка
- морква – 1 шт.
- оливкова олія – 30 мл
- часникові стрілки – 500 г
- кунжут – 10 г
Рецепт приготування:
Часникові стрілки дуже корисні. У них міститься стільки ж вітамінів, скільки й у самих зубках. Зелень можна використовувати для створення справжніх кулінарних шедеврів, тим самим роблячи звичайне меню різноманітним та дієтичним.
- Займемося підготовкою стрілок. У пагонів обрізаємо цибулини, нарізаємо зелень на невеликі шматочки.
- Цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо напівкільцями.
- Очищену моркву натираємо на тертці.
- Ставимо сковорідку на плиту, додаємо оливкову олію, висипаємо цибулю. Обсмажуємо її до прозорого стану.
- Засипаємо в сковороду моркву, трохи обсмажуємо.
- Часникові стрілки додаємо до інших інгредієнтів, прикриваємо сковорідку кришкою, готуємо протягом кількох хвилин.
- Прибавляємо вогонь, додаємо сіль та перець.
- Готову страву посипаємо кунжутом.
Часникові стрілки бажано нарізати невеликими шматочками, довжина їх не повинна перевищувати 4 см.
Додаткова інформація:
Часникові стрілки не тільки смачні, але й корисні. Вони багаті на антиоксиданти та мають антимікробні властивості. Цікавим є те, що часникові стрілки можна маринувати, додавати в салати, супи та гарніри, роблячи їх не тільки смачнішими, але й кориснішими. Також вони відмінно поєднуються з м'ясними та рибними стравами, додаючи унікальний аромат та пікантність.