Часникові стрілки з овочами

Часникові стрілки з овочами
4.6
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.
  • сіль – 1 щіпка
  • чорний мелений перець – 1 щіпка
  • морква – 1 шт.
  • оливкова олія – 30 мл
  • часникові стрілки – 500 г
  • кунжут – 10 г

Рецепт приготування:

Часникові стрілки дуже корисні. У них міститься стільки ж вітамінів, скільки й у самих зубках. Зелень можна використовувати для створення справжніх кулінарних шедеврів, тим самим роблячи звичайне меню різноманітним та дієтичним.

  1. Займемося підготовкою стрілок. У пагонів обрізаємо цибулини, нарізаємо зелень на невеликі шматочки.
  2. Цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо напівкільцями.
  3. Очищену моркву натираємо на тертці.
  4. Ставимо сковорідку на плиту, додаємо оливкову олію, висипаємо цибулю. Обсмажуємо її до прозорого стану.
  5. Засипаємо в сковороду моркву, трохи обсмажуємо.
  6. Часникові стрілки додаємо до інших інгредієнтів, прикриваємо сковорідку кришкою, готуємо протягом кількох хвилин.
  7. Прибавляємо вогонь, додаємо сіль та перець.
  8. Готову страву посипаємо кунжутом.

Часникові стрілки бажано нарізати невеликими шматочками, довжина їх не повинна перевищувати 4 см.

Додаткова інформація:

Часникові стрілки не тільки смачні, але й корисні. Вони багаті на антиоксиданти та мають антимікробні властивості. Цікавим є те, що часникові стрілки можна маринувати, додавати в салати, супи та гарніри, роблячи їх не тільки смачнішими, але й кориснішими. Також вони відмінно поєднуються з м'ясними та рибними стравами, додаючи унікальний аромат та пікантність.